Sport

Start Mlékojedy získal drahocenný bod na hřišti druhého Hořína

Mlékojedy na svém hřišti přivítal další adept o boj na postup do okresního přeboru Hořín, který toužil po třech po porážce od Kel v minulém kole. Fotbalisté Mlékojed to však nepřipustili.
Po počátečním oťukávání se projevila nabuzenost domácích, jejichž rychlé a přesné kombinace dělaly mlékojedským velké potíže. To ve 20. minutě vedlo k první brance Hořína.
Po hlavičkovém souboji na polovině hřiště a další hlavičce na kruhu velkého vápna se domácí útočník ocitl tváří v tvář hostujícímu gólmanovi Němcovi. Jeho prudká rána skončila v síti.
Vedoucí branka dodala Hořínu klid a dál se snažil tlačit svojí hrou do zakončení. Mlékojedy bránily od poloviny hřiště a spoléhaly na brejky a standartní situace.
Do dvou slibných šancí se dostal mlékojedský Vlach, ale nezakončil přesně. Ani dalekonosná střela Měřičky nemířila přesně. Naopak mohlo znovu uhodit na druhé straně, ale proti byl Němec s pohotovým zákrokem na malém vápně.
V samém závěru poločasu domácí zablokovali hlavičku Matuchy po stříleném centru z rohu z levé strany. Při následujícím rohu už ale centr z pravé strany našel nekrytého Slávu Rybáka, který neohroženě zavěsil hlavou na 1:1.
Po změně stran zůstal obraz hry stejný. Hořín měl častěji míč na kopačkách, zahrával více rohů a dalších standardních situací. Mlékojedští fotbalisté ale o bod za remízu bojovali.
Mohli se dokonce dostat do vedení, ale to by musel Hejsek trefit svojí rybičkou ostře střílený míč na zadní tyči. Další zajímavou šanci měl znovu Vlach, ale byl tělem odstaven od míče ve velkém vápně.
Ke konci zápasu tlak domácích sílil. Sérii rohů i individuálních akcí dotáhli hráči Hořína k nebezpečným zakončením, ale míč branku vždy těsně minul.
Také tutovky Kettnera a Cífka z vápna mířili těsně vedle, a tak utkání skončilo remízou.
Mlékojedy v druhém zápase v řadě obraly o body tým z čela soutěže a poskočily na čtvrté místo tabulky, zatímco Hořín zůstává druhý.
Příští zápas odehrají v sobotu 27. dubna od 17 hodin v Horních Počaplech, které po kontumaci dvou zápasů klesly z průběžného druhého místa až na páté.
 
AFK Hořín – TJ START Mlékojedy 1:1 (1:1)
Branka M: Sláva Rybák

 

Související články

Back to top button