Sport

Start Mlékojedy si přivezl pětibrankový výprask z Horních Počapel

Po dvou vítězných utkáních obdrželi fotbalisté Start Mlékojedy v sobotu 27. dubna krutou porážku 5:0 na půdě ambiciózních Počapel.
Vinou pracovních povinností a zdravotních potíží odjížděly Mlékojedy jen s jedenácti hráči, z nichž dva byli zranění a jeden na antibiotikách.
Hostující Mlékojedy nezachytily začátek utkání a už v první minutě musel gólman Němec likvidovat velkou příležitost domácích. Po šťastné brance Žídka, jehož střela zpoza hranice velkého vápna se od tyče odrazila do brankáře, od kterého si našla cestu do sítě, se tlak domácích umocnil.
Vzápětí přišel další smolný okamžik, kdy si záložník Němeček si ještě zhoršil svoje předchozí zranění a v desáté minutě jej musel nahradit nestor mlékojedského fotbalu Josef Frajbiš.
I v takto slátané sestavě měly Mlékojedy dvě tutovky na vyrovnání. Hejsek ani Gerencsery ale nemířili přesně.
Jako trest přišla okamžitě druhá branka v jejich síti a do konce poločasu ještě jedna. Obě padly po špatném bránění ve středu zálohy a laxním pokrytí útočících hráčů v malém vápně.
Druhý poločas se tak dohrával už jen z povinnosti. Čtvrtý přesný zásah padl opět po špatné obraně ve středu pole a líbivé střele Žídka z velkého čtverce.
Počaply začaly hrát už jen na krásu a svými chybami nabídly šance na korekci výsledku, ale ani jeden z pokusů nedokázal překonat brankáře Šmejkala. Mizerné zakončení provázelo mlékojedský tým po celý zápas.
V 70. minutě se navíc dvěma žlutými rychle vykartoval hostující útočník Pavel Toman.
Ránu z milosti a nepopulárního „bůra“ pro hosty zaknihoval těsně před koncem Trubička.
Utkání poznamenala spíše směšná dohra, kdy po ukončení hry rozhodčí Kábrt vyloučil hráče domácích Rejmana za údajnou urážku sudího, nad čímž nevěřícně kroutili hlavami nejen domácí, ale i hostující hráči.
Z Počapel si tedy Mlékojedy odvezly výprask 5:0, svoji nejvyšší porážku v probíhající sezóně.
Horní Počaply se vyhouply na třetí příčku a Mlékojedy se o příčku propadly na pátou.
O nápravu reputace se Mlékojedy pokusí hned v příštím utkání, které sehrají na domácím hřišti v neděli 5. května od 10:15 s Velkým Borkem „B“.
 
Sokol Horní Počaply – TJ START Mlékojedy 5:0 (3:0)
Branky: 2 Žídek, 2 Trubička, Fikart
Červené karty: 1:1
 

Související články

Back to top button