Sport

SK Roma Neratovice třetí v memoriálu Jana Tancoše

Den před letošními Velikonocemi ve věku 28 let tragicky zahynul hráč fotbalového klubu SK Roma Neratovice Jan Tancoš. V sobotu 16. července uspořádal předseda klubu Martin Demeter turnaj pod názvem Memoriál Jana Tancoše, který se konal na pražské Bílé Hoře.Turnaje se zúčastnilo osm družstev, většinou pražských. Romští fotbalisté ale dorazili i z Českého Krumlova. Vedle nadšených fotbalových amatérů se na bělohorském trávníku objevil také bývalý futsalový reprezentant do 21 let Josef Gabčo mladší.

Při zahájení turnaje předal sekretář Dukly Praha Miloslav Jícha synovi Jana Tancoše Samuelovi fotbalové dary jako permanentku na zápasy nadcházejí prvoligové sezony, plakát Josefa Masopusta s vlastnoručním podpisem a knihu Zuzany Maléřové Příběhy z tribuny. Od předsedy SK Roma obdržel desetiletý Samuel dres.

Po představení sponzorů MM Reality, Juxing Invest a JC Original Barber Shop zahrála kapela Gypsy Čonkovci romskou hymnu, kterou následovaly další nejen romské písně.

Turnaji dominoval tým blízkých přátel Jana Tancoše, hrající s jeho podobiznou na trikách, který ve finále překonal manšaft z Českého Krumlova. Pořádající SK Roma Neratovice skončil třetí.

Nejlepším brankářem turnaje byl vyhlášen Michal Novotný z týmu Tancošovců, nejlepším hráčem pak Josef Demeter z SK Roma Neratovice. Pořadatelský klub se také rozhodl za nejhezčí gól svého týmu v minulé sezóně ocenit Jana Tancoše in memoriam.

Související články

Back to top button