Sport

Fotbalisté SK Roma zakončili podzimní sezónu jasnou výhrou nad Velkým Borkem

V neděli 16. listopadu nastoupili fotbalisté SK Roma Neratovice na svém domácím hřišti v Lobkovicích ke svému poslednímu zápasu podzimní části 4. třídy proti Velkému Borku.
Na začátku utkání to vypadalo na vyrovnaný zápas. Tento dojem ale vydržel jen první čtvrthodinu.
V 10. minutě se vedení ujal Velký Borek, když obránci SK Roma nedokázali odkopnout míč ve svém malém vápně, chopil se ho hráč Velkého Borku a zavěsil po břevno. Jenže to bylo na dlouhou dobu vše, co Velký Borek předvedl.
Už pět minut na to přišly dva slepené góly SK Roma. Nejprve Alexandr Sivák unikl po pravé straně a krásně nahrál svému bratrovi Janovi, který umístil míč placírkou k tyči.
Sotva za 2 minuty nabídl další příležitost Janu Sivákovi pasem do uličky Marcel Korpa. Jan Sivák obešel brankáře a zavěsil do prázdné branky.
Ve 25. minutě rozehrával Martin Demeter rohový kop, který našel hlavu Patrika Gabča, která míč poslala opět za záda brankáře Velkého Borku.
Velký Borek byl pod tlakem. Ve 40. minutě po sérii narážeček z malého vápna opět skóroval Patrik Gabčo. Do šaten se šlo za stavu 4:1 pro domácí.
Do 2. poločasu nastoupili hráči SK Roma odhodlaní nedopustit obrat v zápase a možná i proto, že šlo o poslední zápas sezóny, hráli na sto procent.
Už ve 49. minutě vystihl Jan Sivák rozehrávku brankáře Velkého Borku, utekl obráncům a z prostoru penaltové značky obstřelil gólmana. 5:1.
Přibližně v 60. minutě obešel Martin Demeter obránce v malém vápně a střelou k tyči přidal už šestou branku.
Deset minut po té centroval Roman Gabčo z trestného kopu ze zhruba 30 metrů, Alexandr Sivák jej zpracoval na prsou a rovnou ze vzduchu vypálil a bylo to 7:1.
Stejný hráč v 75. minutě se po pravé straně probil z poloviny hřiště na dostřel bráně, jeho první střelu brankář hostí ještě vyrazil, ale na dorážku už byl krátký.
David Surmaj mladší pak v 80. minutě zavedl míč do vápna a prudkou středně vysokou střelou k tyči nedal brankáři žádnou šanci.
Teprve 2. minuty před koncem dokázal v té chvíli už deklasovaný Velký Borek alespoň přidat druhý čestný gól. Ten padl za okolností velmi podobných jeho první brance. Čerstvý hráč, který nastoupil během 2. poločasu ze střídačky, vybojoval neodkopnutý míč v malém vápně a zakončil.
Sestava týmu SK Roma, která nastoupila do tohoto a minulého zápasu, má určitě na postup, o který se pokusí v jarní části soutěže.
Zatím je SK Roma Neratovice zejména kvůli svému propadáku ve Všetatech na druhém místě tabulky o jeden bod za TJ Vitana Byšice B. Nicméně si brousí zuby na návrat do třetí třídy po dvouleté přestávce.
sk roma tým

Související články

Back to top button