Sport

Druhá liga volejbalistek zůstává v Neratovicích

Volejbalistky Neratovic si v kvalifikaci zajistily účast v příští sezóně druhé ligy, přestože v závěrečném zápase podlehly celku Tanvaldu 1:3.
Poslední včerejší utkání už mohlo rozhodnout o udržení se Neratovic ve druhé lize, pokud by Tanvald zvítězil nad Chvaleticemi.
Avšak byly to právě Chvaletice, kdo si včerejší výhrou 3:1 nad Tanvaldem a dnešní ranní výhrou 3:0 nad Červeným Kostelcem jako první zajistil postup do druhé volejbalové ligy žen.
Hráčky Neratovic tak musely o postup ještě bojovat v posledním utkání kvalifikace proti Tanvaldu. Díky celkovému skóre jim ale na postupové druhé místo stačilo proti tanvaldským uhrát jediný set.
V 12:00 nastoupily do tohoto rozhodujícího zápasu ve slušivých bílých dresech a poměrně jasnou ziskem prvního setu rozhodly o konečném pořadí.
V dalších setech se tedy hrálo už jen o čest. Neratovický trenér Sloup ve zbývajících setech prostřídal všech osm hráček.
Druhý set po dramatickém průběhu získaly hostující tanvaldské volejbalistky. Diváci mohli vidět dlouhé výměny s akrobatickými kousky při obraně.
V dalších dvou setech pak už neratovické reprezentantky, vědomy si faktu, že postupují, ztratily koncentraci, zatímco Tanvald se zlepšil na blocích i v útoku a dotáhl zápas k vítěznému konci.
Neratovické volejbalistky druhým místem ze čtyř v kvalifikaci zajistily, že se v Neratovicích bude hrát druhá liga volejbalu žen hrát také v příští sezóně, která začne začátkem října.

Související články

Back to top button