Sport

Třicítka závodníků se postavila na start mlékojedského Fichtl Cupu

Za poledního horka, ale také velké divácké kulisy odstartoval v sobotu 3. srpna v Mlékojedech druhý ročník závodu historických motocyklů Jawa Mlékojedská padesátka, zvaná též Fichtl Cup.
Závodilo se v kategoriích klasik a speciál rozdělených podle výkonu motocyklu. Okruh vedl ulicemi mlékojedské vsi až k Labi a zpět kolem hasičárny. Někteří závodníci vstoupili do závodu s ambicemi postavit se na stupně vítězů, jiní se drželi hesla „Není důležité zvítězit, ale aby byla sranda.“
Závod organizovaný občanským sdružením Rotunda, motokrosovým klubem Mlékojedy a motorkářským klubem Full of Energy MC odstartoval místostarosta Neratovic Tomáš Hrodek výstřelem ze startovní pistole.

Byl to boj nejen s horkem a jezdeckým uměním, ale také s technickým stavem závodních strojů. Nejeden závodník ztratil díky technickým závadám na motocyklu.
Diváci se střídavě věnovali fandění podél tratě a občerstvování se v prostorách průjezdu do dalšího kola.
Po hodině byl závod ukončen a o vítězích se rozhodovalo dle počtu ujetých kol za 60 minut.


Pak se poměrně dlouho čekalo na sečtení výsledků. Došlo dokonce ke sporům mezi dvěma závodníky o 4. místo v kategorii klasik. Ve Fichtl Cupu je tedy i bramborová medaile pro závodníky prestižní.
Vedrem ničení diváci netrpělivě čekali na vyhlášení výsledků. Nakonec se dočkali, když na stupně vítězů vystoupali v kategorii speciál postupně David Šanda, Jakub Křeček a Petr Koutský a v kategorii Klasik Jan Klapka mladší, Petr Zdeněk a Radek Schuster.
Poháry pro vítěze a obligátní věnce předali ústřední postava občanského sdružení Rotunda a městská zastupitelka Michaela Landová a místostarosta Tomáš Hrodek.
Rozdány byly i další ceny. Například v kategorii žen obdržela věnec Lucie Bočková, cenu za nejstaršího účastníka závodu dostal Josef Uher, ačkoliv zpočátku se bránil tvrzeními, že mu je osmnáct.
Pak se velká část diváků vydala schovat se do stínu svých domovů, aby se postupně vraceli po šesté odpolední, kdy svoje vystoupení začala kapela Klasickej postup. Stany s posezením se plnili s tím, jak ustupovalo horko.
V Mlékojedech tak proběhla další výborná akce, která pobavila závodníky i diváky a svedla nejen místní obyvatele dohromady.
Pořadí v kategorii SPECIÁL:

  1. Petr Koutský – 29 kol
  2. Jakub Křeček – 27 kol
  3. David Šanda – 26 kol
  4. Jan Špindler – 25 kol
  5. Radek Šanda – 22 kol
  6. Jiří Šole – 21 kol
  7. Ondřej Flídr – 4 kola

Pořadí v kategorii KLASIK:

  1. Radek Schuster – 24 kol
  2. Petr Zdeněk – 24 kol
  3. Jan Klapka ml. – 23 kol
  4. David Schuster – 23 kol
  5. David Popelář – 22 kol
  6. Jan Klapka st. – 22 kol
  7. Petr Bejšák – 21 kol
  8. Milan Vít – 20 kol
  9. Michal Fojtík – 20 kol
  10. Roman Vallo – 18 kol
  11. Michal Oplt – 18 kol
  12. Jaroslav Veselý – 17 kol
  13. Rudolf Vallo – 17 kol
  14. Lucie Bočková – 16 kol
  15. Jan Uher – 16 kol
  16. Miloš Landa – 16 kol
  17. Pavel Vágner – 15 kol
  18. Radovan Mróz – 14 kol
  19. Pavel Stinka – 13 kol
  20. Ladislav Adamec – 12 kol
  21. Josef Uher – 4 kola

 

Související články

Back to top button