Sport

Přes úpornou obranu prohráli fotbalisté Mlékojed s Hořínem

První domácí utkání hostoval v Mlékojedech letošní favorit na postup AFK Hořín. Domácí byli vinou zdravotních a pracovních důvodů pouze s jedenácti hráči ke hře.
Od úvodu byla znát jasná převaha hostí a jen díky famózním zákrokům Němce v bráně a kolektivnímu nasazení domácích hráčů v obraně se skóre měnilo pouze jednou. Žídek zachytil špatně odkopnutý balón od Željazkova, potáhl si míč k velkému vápnu a prudkou ranou prostřelil vše, co mu stálo v cestě do sítě.
Možnost na srovnání v první polovině zápasu měl Gerencsery, ale jeho trestný kop jen těsně minul levou šibenici. Rušněji bylo na druhé straně, ale rovněž bez gólového efektu.
Druhé dějství pokračovalo v duchu toho prvního. Tlak Hořína, šance, střely a pozorná obrana Mlékojed. Navíc se v průběhu poločasu zranil domácí stopér a kapitán Šťastný, vysunul se tedy na hrot a utkání spíše jen dotrpěl. Převaha Hořína ještě sílila.
Možnosti na navýšení náskoku měl znovu Žídek a Kettner, ale ani jeden z nich svoje příležitosti neproměnil. Pohromou pro ně mohla být hlavička domácího Nového v úplném závěru, ale po stříleném centru nechal vyniknout hostujícího golmana.
Hořín si zaslouženě připsal druhou výhru v řadě. Mlékojedští naopak na výhru v normální hrací době teprve čekají.
V příštím zápase 8. září 2013 je čeká zápas na půdě Byšic, kde budou od 17:00 soupeřem tamního béčka.
TJ START Mlékojedy – AFK Hořín 0:1 (0:1)
Branka Hořína: Žídek.
Sestava Mlékojed: Němec – Željazkov, Šťastný ©, Nový, Toman Jaroslav. – Němeček, Hejsek, Matucha, Vlach – Gerencsery, Toman Pavel.

Související články

Back to top button