Sport

Šťastně vydřené fotbalové vítězství Mlékojed v Zárybech

Mlékojedský Start dorazil k nedělnímu mistrovskému utkání do Záryb bez svojí tradiční brankářské jedničky Luboše Němce. Na jeho místě zaskočil ještě nedoléčený stoper Pavel Šťastný, kterému patří velký obdiv za předvedený výkon.
Zárybští posilnili kádr o zkušené a rychlostně vybavené hráče okresního áčka. Před domácím publikem nebrali nic jiného než výhru.
Úvod zápasu tomu odpovídal. Nápor a zvýšená aktivita směrem k hostující brance. Mlékojedští místy nevěděli, kde jim stojí hlava. Útok střídal útok, bylo s podivem, že obrana odolávala.
Nadějí hostí byly pokusy o rychlé brejky. První vlaštovkou byl výpad Pavla Tomana a pak rychlého Gerencseryho. Oba pokusy ale pokryl gólman Záryb.
Když tlak Záryb gradoval, přišel šok v podobě vedoucí branky Mlékojed. Po parádním vysunutí za obranu od Lukáše Gerencseryho se řítil sám na brankáře Aleš Němeček, mazácky zakončil pod padajícího brankáře.
Domácí, opařeni stavem zápasu, vypadli z tempa a hra se vyrovnala. Postupem času ale opět Záryby začaly zápasu kralovat. Po dvou standardních situacích se konečně prosadily a otočily nepříznivé skóre.
Do poločasu měly další šance na zvýšení svého náskoku, ale buď čaroval Pavel Šťastný nebo střely mířily těsně vedle jeho branky.
V poločasové pauze Záryby vystřídaly dva hráče a na plac se dostala další várka „nadupaných“ borců ze soupisky A týmu. V kabině Mlékojed zůstal hrající trenér Nový, přepustil místo Tomáši Vlachovi.
Menší změny v rozestavení vedly ke zlepšenému projevu na hřišti. Dobrých patnáct minut byly mlékojedští lepším týmem a jen díky špatnému řešení svých brankových příležitostí nevyrovnali skóre ještě dříve než po hlavičce střídajícího žolíka Vlacha. Asistenci si opět připsal Lukáš Gerencsery.
Po vyrovnávající brance se hosté zatáhli do obranného bloku a hrát už se jim moc nechtělo. Bylo jasně vidět, že si přijeli pro bod za remízu a případnou nadstavbu v podobě vítězných penalt.
Domácí vědomi si své narůstající převahy utahovali šrouby. Série šesti rohů a několika nebezpečných standardních situací kolem velkého vápna byly dobrými příležitostmi na stržení vedení zpět na stranu Záryb.
Nestalo se. Mlékojedští hráči obětavě padali do střel, jezdili tzv. po zadku a obranné odkopy „do pryč“ byly na denním pořádku.
Když už to vypadalo na penaltový rozstřel o bonusový bod, utekl štírek Grencsery skoro všem obráncům Záryb. Poslední z nich ho nešetrně fauloval ve vápně a sudí Eder nekompromisně nařídil pokutový kop ve prospěch Mlékojed.
Na obranu sudího, to cvaknutí v podobě kontaktu a následného faulu muselo být slyšet až v Kostelci nad Labem.
Na penaltu se nikdo moc nehrnul, a tak osud zápasu vzal na svoje bedra defenzivní štít Hejsek. Po dohadech se sudím si míč musel položit do snad pět centimetrů hlubokého ďolíku, který byl označen jako místo pro zahrávání pokutového kopu.
Následoval rozběh a nemastné zakončení na střed brány, které gólman vyrazil, ale přímo na nohu Hejska, jehož pokus o zakončení levou se nepovedl a teprve třetí střela tentokrát už silnější pravačkou skončila v síti.
Vedení Mlékojedy ubránily v ještě dosti dlouhém nastavení a po závěrečném hvizdu se mohly radovat ze šťastných, ale o to cennějších bodů.
Ty navíc získaly bez gólmana, se dvěma nedoléčenými hráči a proti posilněnému soupeři. Tři body z venku jsou příjemným nadplánem.
Mlékojedy si po pěti odehraných kolech drží osmou příčku se čtyřbodovou ztrátou na vyrovnané čelo tabulky. Záryby se propadly na dvanáctou pozici.
Příští týden odehrají Mlékojedy další zápas na hřišti soupeře, a sice na mělnickém Botafogu v neděli 29. 9. od 16:30. Záryby zajíždějí v sobotu do Vehlovic na hřiště aktuálního lídra soutěže.
 
Sokol Záryby „B“ – TJ START Mlékojedy 2:3 (2:1)
Branky M: Němeček, Vlach, Hejsek.
Sestava M: Šťastný – Toman J., Željazkov, Nový, Hnaš – Hejsek, Dulík ©, Matucha, Němeček – Gerencsery, Toman P. Střídal: Vlach.

Související články

Back to top button