Sport

Fotbalisté Mlékojed se dalším vítězstvím posunuli na třetí místo tabulky

Nedělní dopoledne nabídlo další pokračování fotbalového jara, ve kterém domácí TJ Start Mlékojedy porazil hostující Borek „B“ 3:1.
Borek přijel jen s jedenácti hráči, ale ani domácí neměli nikoho na případné střídání kvůli velké marodce.
Utkání začalo svižně a už ve druhé minutě skóroval Gerencsery, když překvapil gólmana svojí pohotovou ranou na přední tyč. Neuběhlo snad ani pět minut a na hlavě měl pojistku domácí Rybák, ale po rohovém kopu mířil těsně nad.
Terén pak pomohl ke gólu Šimákovi, jehož střílený centr z poloviny hřiště se odrazil o drn a za brankářem hostí se rozvlnila síť podruhé.
Pár minut po tomto šťastném gólu našel centr aktivního Gerencseryho hlavu parťáka z útoku Vlacha, který bez problémů skóroval.
Hostům se nedařilo zhola nic. Měly jen jednu nebezpečnější standardní situaci a dva pokusy z dálky. Mlékojedští mohli svoje vedení ještě navýšit, ale Matucha nedal své dorážce potřebnou razanci.
Změna rozestavení hostujícího týmu po přestávce přinesla oživení do jejich hry.
Rychlý brejk do obrany Mlékojed musel řešit Němec. Po laxním bránění zazvonila dokonce tyčka a následný závar si vyloženě říkal o branku, která ale za okamžik přišla. Trio sudích ji však pro ofsajd neuznalo.
Kromě parádního střeleckého pokusu Jaroslava Tomana, který zhatil brankář hostí, a zakončení Měřičky po kombinaci ve vápně těsně vedle, se aktivita Mlékojed se scvrkla na samostatné nájezdy Gerencseryho.
Po chybě v rozehrávce nedůslednosti mlékojedské obrany neudržel domácí brankář Němec čisté konto, když byl překonán přízemní střelou z hranice velkého vápna.
O výsledku rozhodla střelecká produktivita domácích v prvním poločase a nedostatečný důraz hostující obrany.
Mlékojedy se díky vítězství vrátily na třetí místo, Borek se propadl na jedenácté místo.
Další utkání odehrají Mlékojedy již tuto sváteční středu při dohrávce 14. kola v Zárybech od 17 hodin.
 
TJ START Mlékojedy – Slavia Velký Borek „B“ 3:1 (3:0)
Branky Mlékojed: Gerencsery, Vlach, Šimák.
 

Související články

Back to top button