Sport

Start Mlékojedy uštědřil mělnickému Botafogu lekci z efektivity

Za neustávajícího deště neproměnil domácí Botafogo Mělník svoji mírnou herní převahu. Z vítězství se naopak díky dvěma gólům Gerencseryho radovali fotbalisté Startu Mlékojedy.
Šesté Botafogo Mělník hostili čtvrté Mlékojedy. Na perfektním pažitu měli o něco více ze hry domácí, kterým patřila úvodní čtvrthodinka. Rychlé narážečky ve středu hřiště a následné kolmice za obranu zle zatápěly hostující obraně, kterou tentokrát dirigoval mladý, ale zkušený univerzál Želan Željazkov.
Střely Botafoga ale mířily vedle nebo zasáhl brankář Němec, v jednom případě Mlékojedským pomohla tyč.
Hosté se spoléhali na rychlé přechody do útoku ze zodpovědné obrany s využitím hrotových hráčů Gerencseryho a Tomana, kteří se srdnatě bili s domácími obránci. Do zakončení se ale první dostal střední záložník Měřička, jehož pumelice však mířila těsně vedle.
Pak se hrálo většinou mezi vápny a bojovalo se o střed pole. Změna skóre přišla krátce před přestávkou, kdy hostující levý bek Šimák našel svým nákopem nabíhajícího Gerencseryho, který utekl domácí obraně a jeho šikovný lob přes vybíhajícího brankáře Šporku skončil v síti.
Také po změně stran pokračovala mírná převaha domácích, ale hostující brankář vždy potvrdil svoji gradující jarní formu, který si chtěl v nedělním zápase připsat již své šesté čisté konto probíhající sezóny.
Největší šancí mělnických na vyrovnání byla dalekonosná rána Dohnala, která však skončila znovu jen na tyči.
Zvýšení vedení měl na noze znovu střelec Gerencsery, ale po sólu přes půl hřiště branku netrefil. Chuť si ale spravil v 82. minutě, kdy  po výkopu od brány hlavičkou prodloužil ve středu hřiště Dulík a Gerencsery se už po třetí řítil sám na mělnického Šporku. Mazácky ho, jak se říká, posadil na zadek a pohodlně zakončil do prázdné branky.
Snahu Mělníka o korigování výsledku zhatil bezchybný Željazkov, který na brankové čáře zastoupil již překonaného gólmana Němce a pomohl mu zajistit si šestou nulu na svém kontě v této sezóně.
Ve vzduchu visel hattrick Gerencseryho, ale Hejskova přihrávka se k němu přes obránce nedostala.
V závěru nervózní domácí uštědřili hostům několik ostřejších nedovolených zákroků, ale na výsledku to nic nezměnilo. Oba celky zůstaly v tabulce na svých pozicích.
Jarní posila Gerencsery opět úřadovala a zařídila dvěma góly další vítězství. Jeho sedmá a osmá jarní branka jsou nejlepší pozvánkou na další domácí utkání týmu Mlékojed, ve kterém nastoupí proti v neděli 2. června od 10:15 proti béčku Labského Kostelce.
 
FK BOTAFOGO Mělník – TJ START Mlékojedy 0:2 (0:1)
Branky: 40. a 82. Gerencsery.

Související články

Back to top button