Sport

Start Mlékojedy splnil roli favorita proti Všetatům

Papírově slabší soupeř ze Všetat, který přijel bez svého zřejmě nejlepšího hráče Laudy, prohrál na hřišti TJ Start Mlékojedy pouze 2:0 jen díky nepřesné koncovce domácích.
Papírové předpoklady, stejně jako absence klíčového hráče Všetat, byly na hře vidět od úvodního výkopu. Domácí měli jasnou převahu. Jen občas díky jejich nepřesnosti zazlobili i hosté, ale bez gólového vyjádření.
Gól však dali domácí. Po pěkné narážečce mezi Gerencserym a Hejskem se druhý z nich ocitl sám před všetatským gólmanem, ale zvolil přihrávku zpět na Lukáše Gerencseryho, který poslal míč pohodlně do sítě.
O pár okamžiků později zafungovala tato spolupráce znovu a Gerencsery se mohl po utažené střele z velkého vápna radovat ze svého již šestého přesného zásahu v dresu Mlékojed.
Následovala tutovka domácího Vlacha, který ale nemířil přesně.
V tomto duchu se nesla i druhá polovina zápasu. Domácí promarnili tolik brankových příležitostí, že se mohli obávat zdramatizování zápasu po některém z výjimečných protiútoků Všetat.
Po trestném kopu hostujícího Kurzweila zafungovala dobře postavená zeď. Pak se opět hrálo jen na jednu bránu, ale ani Vlach s Němečkem nemířili přesně. Ani střelec dne Gerencsery nedosáhl na svůj hattrick.
Utkání bylo poklidné hlavně ve druhém poločase, kdy se z něj vytratila kvalita hry z prvního poločasu. Ani rostoucí teplota vzduchu nepřispívala k aktivnějšímu projevu hry.
Konečné skóre bylo k hostům nakonec milosrdné. Při lepší koncovce Mlékojed by si odváželi do Všetat přinejmenším pět branek.
Mlékojedy se i přes výhru propadly v tabulce na čtvrté místo za Horní Počaply, zatímco Všetaty zůstávají na dvanácté pozici.
Na příští zápas zajíždějí Mlékojedy v neděli 26. května na Mělník, kde se od 17 hodin postaví proti místnímu Botafogu.
 
TJ START Mlékojedy – Sokol Všetaty „A“ 2:0 (2:0)
Branky: Gerencsery 2.
 
 

Související články

Back to top button