PřírodaSport

Neratovické „šupinky“ nachytaly 105 kg ryb na dnešních dětských rybářských závodech v Předboji

Přes 105 kg ryb nachytaly děti na dětských rybářských závodech na předbojském rybníku, které pořádaly místní organizace Českého rybářského svazu Neratovice a Předboj.

Závodů se zúčastnilo 25 dětí, převážně členů neratovického dětského rybářského kroužku Šupinky. Část dětí se nemohla dostavit kvůli karanténě.

Soutěžilo se v lovu karase na váhu a celkem se jich ulovilo 105,41 kg. Vítězkou se stala Klára Kunešová z našeho rybářského kroužku Šupinky s 11,1 kg nachytaných karasů. Na druhém místě byl Martin Stránský (8,4 kg) a na třetím Iveta Schneiderová (8,3 kg).

Některým dětem se tentokrát nepodařilo chytit žádnou rybu, ale například Josef Zahradníček chytil několik opravdu velkých kaprů, i když v lovu karasů skončil až třináctý.

Všechny zúčastněné děti si ale domů odnesly hodnotné ceny od podporovatelů kroužku. Část cen čerpal z darů od Radka Hyroše, Retro RCCC, Tomáše Horyny, Míry Marka, Petra Ježka, Petra Holého, Fandy Koubka, Jirky Rezka a od Dušana Hýbnera SÚS.

„Byli jsme poctěni návštěvou Pavla Šandy ze zastupitelstva města Neratovice, který si přijel zarybařit se svou dcerkou. Při této příležitosti jsme ho požádali o předání cen dětem spolu s panem Kršmaru z MO Předboj. Veliké díky MO Předboj za občerstvení pro děti a za možnost si perfektně zachytat. I rodičům patří veliké díky za podporu svých ratolestí, aby trávily více času v přírodě. A díky i naší vodnici Hance, že nás všude doprovází a nosí dětem štěstíčko,“ píše na facebooku kroužku jeho vedoucí Iva Šťastná.

Lovil se karas stříbřitý, který je přemnožený a je pro rybáře škodná. Zato Karas obecný už se chytí velmi vzácně.

Nalovené karasy naložili členové Českého rybářského svazu do kádě a povezou je do okolních zoologických zahrad jako potravu pro pelikány.

Děti si tak nejen zarybařily a zasoutěžily, ale také pomohly snížit stav škodné ryby v předbojském rybníce a zajistit potravu pro pelikány v ZOO.

Související články

Back to top button