Sport

Přes těsnou prohru HC Buldoci byl po zápase velký večírek

V sobotu už od páté hodiny odpolední nastoupili hokejisté HC Buldoci na domácím ledě v Neratovicích proti velmi těžkému soupeři, vedoucímu týmu soutěže SK Sršni Kutná Hora. Zápas sledovala rekordní návštěva, když se na stadion přišlo oficiálně podívat 696 diváků.
Buldoci nastoupili do zápasu opatrně, hlídali si střední pásmo, taktizovali. Zhruba od 10. minuty hráli Buldoci přesilovku pět na tři, kterou nevyužili.
V 16. minutě v oslabení vyhodil hráč soupeře z vlastního obranného při oslabení puk do hlediště a hrála se druhá přesilovka pět na tři. Přes několik pěkných střel na branku ani tuto příležitost Buldoci nevyužili.
Do kabin se po první třetině šlo za stavu 0:0.
Ve druhé třetině šli Buldoci do oslabení ve třetí minutě kvůli šesti hráčům na ledě. Při bránění brankáře Lukáš Pokora krosčekoval soupeřova hráče a Buldoci se museli bránit ve třech. Oslabení však přečkali.
V půlce třetiny se Buldoci opět ubránili v oslabení. Po té měli Buldoci několik dobrých šancí, ale brankář Sršňů všechny excelentně vychytal.
V této fázi utkání měli Buldoci více šancí, několikrát nepříjemně atakovali brankoviště, ale gól z toho nebyl.
V další přesilovce pět na tři vstřelil branku Jaroslav Veselý, ale rozhodčí odpískali postavení hráče v brankovišti, ačkoliv tam byl natlačen obránci Kutné Hory. Také časoměřiči branku viděli, a tak vynulovali zbývající čas trestu jednoho z pykajících Sršňů.
Poslední dvě minuty hráli Budloci opět jen proti třem hráčům, ale ani tuto šanci nevyužili.
Ve třetí třetině to byl naopak soupeř, kdo měl slibné šance, z toho jedno nastřelené břevno. Brankář Řezníček však zvládl všechny střely perfektně vychytat.
Po zhruba pěti minutách hry se ale Sršni ujali vedení nenápadnou, ale dobře umístěnou střelou od modré čáry.
V 7. minutě převedli Budloci pěknou akci, ale ani ta neskončila gólem ani po dorážce.
Pak ještě brankář Řezníček zachránil situaci po kiksu svých obránců.
Do konce zápasu se Buldokům nepodařilo srovnat těsné vedení Sršňů. Zápasu dominovali svými výkony oba brankáři, ale šťastnější byl nakonec ten hostující.
Buldoci si určitě ostudu neutrhli, právě naopak, když drželi po celý zápas s lídrem tabulky krok a mohli jen litovat, že nevyužili své šance v druhé půlce druhé třetiny.
V obou přestávkách předvedli své umění malí Buldočci. Martin Chabada také před zraky diváků vylosoval výherce osmisměrky Neratovin a obdaroval jej šálou. Jednu šálu získala sedmiletá Karolína Svobodová jakožto dosud nemladší luštitelka naší osmisměrky, druhou pak pan Sojka, shodou okolností otec kapitána Buldoků.
Po zápase se pak led stadionu otevřel pro bruslení veřejnosti, při kterém hrála populární místní kapela Zoo 2.
Diváci se fotili se svými oblíbenými hráči, probíhala skvělá zábava. Všichni se už určitě těší na příští sezónu. Buldoci v té letošní čeká už jen jeden zápas, a to v Příbrami.
Fotografie Petra Najmona:

Související články

Back to top button