Sport

Devatenáct psů se utkalo v mlékojedské Voříškiádě

Celkem 19 závodících psů přihlásili jejich majitelé do soutěže, kterou 4. května pod názvem Voříškiáda uspořádalo mlékojedské občanské sdružení Rotunda.
Závod byl poznamenán nepřízní počasí, když celé dopoledne pršelo. Zmohli jak diváci, tak psí závodníci. A tak se přišli podívat hlavně přátelé a rodinní příslušníci majitelů závodících voříšků.
Všichni psi absolvovali závod v překážkové dráze, tzv. agility, která zahrnovala přeskakování překážek, proběhnutí tunelem a slalom.
Následovala volná disciplína, ve které každý mohl předvést, co chtěl. Předváděla se například podoba páníčka se psem, tanec se psem a různé psí triky a kousky.
Mezi soutěžemi proběhla ukázka sportovního agility (parkur) a dog dancing (tanec se psem). Předváděla Eliška Hořejší, která vede psí školu Elmiko a každou sobotu cvičí psi na místním cvičáku. Ta celé dopoledne také moderovala.
Organizátoři udělali 7 prvních míst, 5 druhých, 4 třetí a dvě čtvrtá místa. Jeden psík nebyl klasifikován, neboť vědom si deštivého počasí odmítl opustit auto.
Následovala ukázka sportovní kynologie IPO v podání mistryně světa v tomto sportu, Kateřiny Hájkové z Kostelce nad Labem.
Celý program uzavřela ukázka nového sportu, který se jmenuje mondioring, při kterém pes prokazuje poslušnost, skoky a obranu, při které útočí na figuranta v ringovém obleku.
Přes špatné počasí byli všichni spokojeni. Soutěžící obdrželi bohaté ceny, které poskytli sponzoři.
„Bylo to fajn, zase něco úplně jiného než dosavadní akce,“ řekla Neratovinám jedna z organizátorek Michaela Landová.
Mnozí z těch, kteří nevěřili, že by jejich psi závod zvládli, se přišli jen podívat a nakonec litovali, že se nepřihlásili. Lze tedy očekávat, že nešlo o poslední ročník mlékojedské Voříškiády.
 

Související články

Back to top button