Sport

Start Mlékojedy převálcoval Všetaty 5:1

Bylo třičtvrtě na deset a v rozlehlé kabině mlékojedského startu se k zápasu připravovalo pouze devět hráčů. Vinou svatebních poviností a zdravotních potíží chybělo pět tváří v sestavě trenéra Nového. Ten tak musel „narazit“ sám sebe a povolat i přítele na telefonu Slávu Rybáka. Soupeř přijel s početným kádrem a během utkání střídal minimálně čtyřikrát.
Úvod střetnutí byl oťukávací a nebylo se moc na co dívat. Postupem času se hra otevírala na obě strany. Na hrotech zlobili domácí útočníci Gerencsery s Němečkem, na druhé straně Bruner a Kříž.  Živo bylo zejména při standardních situacích, nebezpečné rohy patří k silným stránkám obou mužstev.
Střelcký účet zápasu otevřel Lukáš Gerencsery, když překonal hostujícího golmana pěknou křižnou přízemní ranou na zadní tyč. Zakončení předcházela pěkná kombinace Hádka s Dulíkem.
Druhou branku přidal sváteční střelec Matucha. Nejrychleji se dokázal zorientovat ve skrumáži na malém vápně po rohovém kopu a pohotově zvýšil na 2:0.
Vypadalo to na jednoznačný průběh, ale bylo to mylné zdání. Všetatští se snažili a bojovali o každý balón. Odměnou jim bylo snížení. Stoper Josef Kurzweil svůj sólový výlet přes čtyři domácí hráče přetavil v přesné zakončení.
Další vzruch v domácím velkém vápnu přinesla přesná střela hráče Všetat, kterou na brankové čáře zastavil Željazkov. Míč ho trefil do skřížených rukou před tělem. Mohlo se pískat, mlékojedští by se asi zlobili, ale sudího píšťalka zůstala němá, možnost vyrovnání z penalty se rozplynula.
Další šanci Všetatům nabídl chybnou rozehrávkou Rybák. Jeho přihrávku zachytil (snad rukou) útočník Bruner a řítil se na vybíhajícího Němce. Ten se ale překonat nenechal a podržel tak Mlékojedy před poločasovou pauzou.
Zlomový okamžik fotbalového dopoledne u Labe byla 48. minuta. Unikajícího Gerencseryho stáhl Josef Kurzweil a byl vyloučen. Oba tábory měly „nečekaně“ naprosto opačné mínění o nastalé situaci.
Druhým trestem Všetat byl Rybákem nádherně zahraný přímý kop z hranice velkého vápna. Jeho oblouček přes zeď, který se zastavil až v pravé šibenici, dal Mlékojedům vedení o dvě branky proti soupeři oslabenému o svého do té doby nejlepšího hráče.
Navýšení náskoku bylo jen otázkou času. Mlékojedy soupeře mačkaly, i když i jejich obrana si občas vybrala slabší chvilku. Buď ale zasáhl v brance Němec, nebo všetatští útočníci stříleli slepými náboji.
Druhou branku v zápase si připsal Tomáš Matucha, když se po centru z pravé strany pohotově trefil k tyči.
Pětigólovou podobu dal výsledku defenzivní záložník Hejsek. Akci rozjel stopér Rybák, přesně našel na křídle Gerencseryho, ten nesobecky nabídl zakončení spoluhráči, sice se musel ještě jednou kličkou uvolnit, ale následnou jedovkou nedal golmanovi šanci.
Namlsané početné diváctvo se dožadovalo dalších branek, ale to by se nesměli domácí hráči až příliš snažit hrát na krásu a v zakončení pálit jednu šanci za druhou.
Jasný gól měl na noze  třeba kapitán Dulík. Střela z hranice velkého vápna byla sice razantní, ale přitom stačilo „plackou“ k tyči.
Reparát za nepovedené první domácí utkání se Mlékojedům povedl. Ale slabší soupeři na útulný stadiónek už asi nepřijedou.
Příští zápas odehrají Mlékojedy v neděli 22. října od 16:30 v Zárybech s místním b-týmem.
 
TJ START Mlékojedy – Sokol Všetaty  5:1 (2:1)
Branky: 2 Matucha, Gerencsery, Rybák, Hejsek – Kurzweil Josef.
Sestava Mlékojed: Němec – Željazkov, Rybák, Nový, Šimák – Hádek, Dulík ©, Hejsek, Matucha – Gerencsery, Němeček.

Související články

Back to top button