Kultura

Na nádvoří zámku Lobkovice se hrála Polská krev

V úterý 17. června se na lobkovickém zámku představili studenti operního zpěvu z Konzervatoře Praha s operetou Oskara Nedbala Polská krev. Představení pořádal Společenský dům Neratovice ve spolupráci s občanským sdružením Lobkovice.
Členové občanského sdružení Lobkovice vydali veliké množství úsilí aby pomohli připravit prostor k náročné divadelní produkci. Byli za to odměněni nadšeným potleskem a výkřiky bravo dvou stovek diváků, kteří snad ani nečekali takový umělecký zážitek.
Absolventské představení profesora Zbyňka Brabce v hudebním nastudování Václava Loskota přineslo i díky choreografii Ivana Kroba a kostýmům Josefa Jelínka tolik pozitivní energie a radosti jaká je vzácná i na renomovaných scénách.
Jiskřivá spontánnost mladých konzervatoristů vytvořila prostor pro nadhled nad dosti otřepaným a obehraným příběhem i melodiemi používanými v satirických pořadech. Matěj Kettner jako Bronio von Popiel i Jan Bochňák jako hrabě Baranski vystoupili najednou z naivního příběhu do skutečného života, stejně jako Michaela Šírová v roli diplomatovi dcery Heleny.
Prostě na jeviště přišli mladí umělci s pokorou k žánru, divákům i svým pedagogům což dokazovali svým skromným vystupováním i při přípravě před začátkem. Jakoby na toto prosluněné představení přišlo ze zvědavosti i samo sluníčko, které svými paprsky pohladilo všechny zúčastněné.

Související články

Back to top button