Kultura

Bubeník Zoo2 zve na březnový koncert v kulturáku

V pátek 8. března vystoupí v neratovickém společenském domě kapela Zoo2. Přinášíme krátký rozhovorem s bubeníkem kapely, Petrem Hubatym.
Představil bys trošku vaši kapelu, její členy a její historii?
Jsi první člověk na téhle planetě, který napsal dobře moje jméno.
Jsme kapela, která pochází z Neratovic a okolí a v tomhle složení, které je první a doufejme i poslední, hrajeme rok. K této příležitosti bude náš koncert 8. 3. 2013 ve společenském domě.
Historie kapely je docela zajímává. Já sám jsem ke kapele přišel jako slepý k houslím, aby všichni pochopili, jsme kluci z gymplu, až na basáka.
Takže pěkně od začátku. Jednoho dne Silvestr Svoboda (kytara, zpěv) seděl s kamarády kdesi venku a hráli si písničky od U2, šel kolem basák (Milan Bušek) a povídá: „jééé kluci, U2, to já mám hrozně rád!“
Slovo dalo slovo a došli k tomu, že se musí založit kapela a přesně věděli po kom sáhnout! Na post zpěváka Bona postavili mého profesora angličtiny (Jan Sviták), který má dle mého názoru podobný vzhled jako Bono za mladších let a velice podobný hlas.
A jelikož mají U2 velice složitou kytaru, bylo třeba sáhnout po druhé kytaře, kterou hraje bývalý student našeho gymplu (Šimon Hrábek).
Původní bubeník měl nějaké rodinné problémy, tak mě Jenda po jedné hodině angličtiny oslovil,  jestli mám rád U2 a jestli mám čas za týden, že je třeba se naučit celý playlist…
Dokonce mi dovolil studovat songy při jeho hodinách! Takže se to všechno zvládlo, odehráli jsme první koncert a všem se nám to moc líbilo. Kluci mě pak poprosili, abych s nimi v kapele zastal post bubeníka nastálo, a já souhlasil.
Kolik vystoupení jste za svůj první rok měli a kde všude jste koncertovali?
Na to, že jsme byli úplný nováčci, tak se nám hraní shánělo velice dobře, řekl bych. Ale to je dáno tím, že jsme revival, a ne kapela s vlastní tvorbou. V dnešní době to tak bohužel je, pořadatelé na to líp slyší.
Vystřídali jsme destinace od Prahy, přes naše okolí, dokonce i Třeboň, Most, zkrátka dost různých míst.
Který z koncertů považuješ za nejvydařenější?
To těžko říct, každý koncert má něco do sebe, prostor, lidi, atmosféru, atd. Takže za sebe říkám, že všechna hraní jsou nejlepší. 🙂
Kde na vás teda bylo nejvíc lidí, nejlepší atmosféra nebo který koncert byl něčím výjimečný?
Mně osobně se nejvíc líbila akce v Neratovicích na střeše „starých krámů“ nad tetovacím studiem. Prostě jsme vzali aparaturu, vylezli na střechu a hráli jsme. Samozřejmě to byla plánovaná akce, ale moc se mi to líbilo! My, lidi, průzračná obloha nad námi a U2 pohoda.
Co mohou ti, kdo v pátek 8. března do Společenského domu dorazí, od vašeho koncertu očekávat? Čím bys naše čtenáře na koncert pozval?
Čtenáře bych pozval hlavně na U2 pecky, na kvalitní zvuk a světla, protože na těchto dvou aspektech vystoupení hodně stojí. My to rozhodně nehodláme podcenit. Náš zvukař je připraven, stejně jako osvětlovač. Zvukaře máme stálého, což mi jako muzikantovi přijde jako velká výhoda. Ví přesně co a jak. A máš pak dobrý pocit, že víš, co se u mixu děje. U2 jsou zvukově dost složitá kapela, takže klobouk dolů.
Jinak z toho koncertu vznikne live audio záznam a nejspíš i video.
No a zpátky k otázce, zvuk, světla, fajn atmosféra, známí, které můžete potkat. V neposlední řadě vstup za 70 korun a pro studenty za „pade“.
Celkem budeme hrát možná až třicet písniček, takže určitě přijďte.
Děkuji ti za rozhovor a za sebe říkám, že určitě přijdu.
 
webové stránky kapely – www.zoo2.cz

koncert 8. 3. 2012 ve Společenském domě v Neratovicích  – pozvánka na facebooku

Související články

Back to top button