Sport

Utkání Buldoků proti Cvočkařům z Hořovic poznamenal výkon rozhodčího

Do včerejšího zápasu Krajské soutěže mužů nastoupili hokejisté HC Buldoci Neratovice na domácím ledě proti HC Cvočkaři Hořovice jako favorité.
Cvočkaři byli Buldokům důstojnějším soupeřem než jejich soupeř z minulého domácího zápasu HC TJ Božetice. Průběh zápasu ale ovlivnil rozhodčí, který až příliš často přerušoval hru a vylučoval mnohdy nepochopitelně.
Ani jeden z týmů se kvůli neustálému přerušování hry nemohl dostat do tempa. První třetina se hrála 50 minut a téměř se nehrálo v plném počtu.
V první třetině padly čtyři branky. V 8. minutě Buldoci využili první z několika přesilovek pět na tři a gólem Václava Peka se ujali vedení. Ve 13. minutě využili další oslabení soupeře o dva muže a David Macek zvýšil na 2:0.
Už o dvě minuty později vedli Buldoci díky brance Lukáše Pokory už 3:0. Mezitím nastřeli tyč a měli šance dokonce i v oslabení.
Ještě do konce třetiny měli přesilovku pět na tři i hosté a brzy ji využili. Zajistili si tak korekci skóre na 3:1, kterým skončila i třetina.
Druhá třetina byla hokejově nejpohlednější. Buldoci předvedli několik pěkných kombinací, ale brankáře hostí se jim nepodařilo prostřelit.
Pak si ale vybral hostující brankář dvě slabé chvilky a domácí toho plně využili. Ujali se vedení 5:1.
Hořovičtí pak z přesilovky snížili na 5:2 v 15. minutě, načež vystřídali brankáře.
Mezitím už si proti sobě rozhodčí poštval velkou část publika a zejména během třetí třetiny schytal nejednu invektivu.
V té Buldoci přestáli přesilovku soupeře 5:3, aby pak Lukáš Prejza zvýšil na 6:2.
Minutu před koncem podepsal závěrečný účet zápasu Václav Pek, který tak dovršil svůj hattrick.
Zápas sledovalo 480 diváků. O pololetní prázdniny zřejmě někteří fanoušci dali přednost horám, a tak se překonání rekordní návštěvy odkládá na příští zápas.
Utkání diváky nepobavilo tak jako jiné souboje na ledě neratovického zimního stadionu, ale nelze to vyčítat ani jednomu z týmů, které k němu nastoupily. Rozhodčí jim nedal moc šancí dostat se do zápasu.
Buldoci vs. Cvočkaři

Související články

Back to top button