Sport

Start Mlékojedy dotáhl neratovické derby s SK Roma do vítězného konce

Na velmi tvrdém a hrbolatém pažitu neratovického hlavního stadionu se odehrálo utkání zajímavého a na góly bohatého prvního poločasu a poněkud unaveného poločasu druhého.
Za azylanty z Mlékojed nastoupil 64letý předseda a prezident Josef Frajbiš a zároveň s ním oprášil svojí aktivní kariéru hráče i trenér Václav Nový. Na vině byla marodka a pracovní vytížení některých hráčů mlékojedského Startu.
Úvod utkání byl poznamenán špatnou komunikací mezi stoperem Matuchou a gólmanem Němcem, výsledkem čehož byla vedoucí branka SK Roma už ve druhé minutě.
Vyrovnáno mohlo být vzápětí, ale tutovku zahodil Hejsek. O pár okamžiků později byl tentýž hráč sražen ve velkém vápně a k údivu všech píšťalka sudího zůstala němá. Vyrovnání tak zařídil v 6. minutě Pavel Toman, když stál ve správný čas na správném místě a našel si ho odražený míč na malém vápně.
Zvýšit mohl Aleš Němeček, ale střelec z minulého kola neměl asi v sobotu nazuté střelecké kopačky. Spálil v každém poločase minimálně dvě šance. Ale nebyl jediný. V celém zápase se střelci na obou stranách předháněli v zahazování vyložených příležitostí.
Krásný fotbalový moment se urodil ve 12. minutě, když útočník SK Roma napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho dělovka se zastavila až v síti.
SK Roma se neradoval dlouho, po dalším faulu na Hejska se kopala penalta a kapitán Dulík ji ve dvacáté minutě bezpečně proměnil.
Dále probíhala už zmiňovaná hitpárada ve spalování šancí. Jedinou výjimkou byl opět Pavel Toman, když pohotově dorazil trestný kop Martina Měřičky, který brankář SK Roma pouze vyrazil před sebe. Do kabin se šlo za poločasového stavu 3:2 pro „domácí“.
Druhý poločas nenabídl tak zajímavý fotbal jako ten první. V horkém počasí oběma týmům ubývalo sil.
Šanci na vyrovnání měl Josef Demeter, ale svojí šanci propásl, za což sklidil výtky svých spoluhráčů. Na druhé straně pojistku neproměnil Hejsek, a tak utkání mělo stále otevřený průběh.
Hrálo se nahoru dolů, ale vyložených šancí se diváci, kterých na stadion přišlo kolem stovky, nedočkali. Hráči neratovického romského mužstva předvedli několik slabých střel z dálky. Hráči týmů z pravého břehu Labe
Čistá hra obou týmů dostala trhlinu, když brankář SK Roma Demeter srazil v hloubi pole pronikajícího mlékojedského útočníka Tomana, který by jinak šel na prázdnou bránu.
Vědom si vážnosti svého taktického faulu proti udělené červené kartě ani neprotestoval, sundal rukavice a do brány pustil svého bratrance.
Druhý poločas pokračoval ve spíše nízkém tempu. Klid mlékojedským dodal střelec dne Pavel Toman, který po samostatném úniku zkompletoval v 84. minutě hattrick.
Za SK Roma ještě těsně před koncem utkání snížil po brejku Josef Demeter.
V zápase bohatém na branky rozhodla vyšší taktická vyspělost Mlékojed a i více klidu v zakončení. Ani větší hbitost a individuální technika hráčů SK Roma na Start Mlékojedy nestačila.
Ocenit je třeba také příjemnou diváckou kulisu zápasu, včetně obligátních „trenérských“ rad z publika.
Fanoušky Mlékojed je pak třeba ocenit, že ani ve chvílích, kdy jejich týmu teklo do bot, jsme neslyšeli jediný rasistický projev, s čímž se bohužel tým SK Roma mnohdy setkává na hřištích soupeřů, naposledy v zápase s Čečelicemi.
Konečné třetí místo a hlavně 50 bodů je nejvyšším ziskem Mlékojed od smutného sestupu do třetí třídy v roce 2008.
Neratovická Roma se naopak po roční účasti ve třetí třídě vrací zpět do třídy čtvrté, protože skončila na poslední čtrnácté příčce.
 
TJ START Mlékojedy – ROMA Neratovice 4:3 (3:2)
Branky M: Pavel Toman 3, Dulík z penalty – Sivák 2, Demeter
 

Související články

Back to top button