Sport

Start Mlékojedy porazil na penalty lobkovické béčko

Zamračené a později i deštivé nedělní odpoledne v Lobkovicích patřilo prvnímu kolu III. třídy skupiny A pro sezónu 2013/2014. Terén odpovídal tomu, že zde v sobotu proběhl zápas domácího áčka a v neděli i zápas SK Roma Neratovice. Hned od úvodního hvizdu se projevovala jasná převaha Lobkovic.
Dvojité posílení z okresního áčka a běhavější nástup do utkání. Mlékojedští byli všude pozdě a přesnost přihrávek notně pokulhávala. Štěstím pro ně byla střelecká nemohoucnost domácích hráčů. Největší šancí tak byla hlavička Horčíka po zaváhání hostujícího gólmana Němce při výběhu, kdy Horčík zády k brance trefil těsně nad.
Útočné náznaky Mlékojed vedla většinou dvojice na hrotu Toman – Gerencserym. Druhý jmenovaný měl dva slušné úniky, ale ani jednou nedokázal potřebně zpracovat přihrávku. Slušnou šanci zahodil i Tomáš Vlach, jeho jedovka levačkou nenadělala Heinrichovi v brance hodně starostí.
Druhý poločas začal nečekaným náporem hostí. Lobkovičtí jako by ještě odpočívali v kabinách. Gerencsery mohl skórovat, ale znovu ho pozlobilo zpracování. Trestný kop Jaroslava Tomana zlikvidoval pozorný Heinrich.
Převaha Mlékojed přetrvávala po celé druhé dějství. Největší tutovkou ale pohrdl opět Gerencsery, kterému nové kopačky moc střeleckého štěstí nepřinesly. Jeho únik po pěkném vysunutí od Pavla Tomana zakončil střelou těsně vedle branky.
Paradoxně mohlo uhodit na druhé straně. Dělovku Fingerhuta a střelu Horkého z malého vápna bravůrně kryl Luboš Němec.
Zápas skončil bezbrankovou remízou a podle nového pravidla následovaly pokutové kopy, jejichž vítěz si připíše do tabulky o bod víc, tedy dva – bod za remízu, bod za výhru na pokutové kopy.
První dva střelci Lobkovic selhali, výhru hostí mohl přiblížit Pavel Toman, ale mířil do tyče. Definitivní konec tak měl na noze až v páté sérii hostující kapitán Dulík, ale ani on nepřekonal Heinriecha, za stavu 3:3 se tak pokračovala po jednom střelci z každého mužstva.
Matucha s přehledem skóroval. Bareš ale také. Tíhu okamžiku neunesl ani kapitán na druhé straně a nechal vyniknout Němce v bráně. Jaroslav Toman z hostujícího týmu proměnil a připsal si rozhodující proměněnou penaltu.
V příštím nedělním zápase hostí Mlékojedy 1. září od 10:15 ambiciózní AFK Hořín, který v minulé sezóně skončil na druhé příčce a jistě bude znovu aspirovat na příčky nejvyšší.
FK Merkuria Lobkovice „B“ – TJ START Mlékojedy 0:1 po pk. (4:5) Rozhodující penalta: Jaroslav Toman.
Penaltu proměnili za Mlékojedy: Gerencsery, Šimák, Hejsek, Matucha, Jaroslav Toman.
Penaltu neproměnili za Mlékojedy: Pavel Toman, Juráj Dulík.
Sestava Mlékojed: Němec – Toman Jaroslav., Željazkov, Matucha, Hnaš – Němeček, Hejsek, Dulík ©, Vlach – Gerencsery, Toman Pavel. Střídali: Nový, Šimák.

Související články

Back to top button