Sport

Před plným hledištěm rozdrtili Buldoci Tatran Sedlčany 7:1

V sobotu 22. listopadu přijel na neratovický stadion hokejový tým TJ Tatran Sedlčany, aby se v zápase Krajské soutěže mužů utkal s neratovickými Buldoky.
Hlediště bylo ještě o něco plnější než při minulém domácím utkání Buldoků, ačkoliv to se časově krylo s fotbalistickým plesem ve Společenském domě a karnevalem na Koupáku. Oficiální číslo hovoří o 520 divácích.
Podle postavení v tabulce byli Buldoci favoritem utkání, ale trenér Buldoků Martin Chabada před zápasem varoval před podceňováním mladého týmu Sedlčan.
Puk vhodili do úvodní bully vhodili hráči sledge hokejového týmu Sparty Praha z Neratovic, protože právě tomuto týmu byl věnován výtěžek zápasu.
V bouřlivé atmosféře byla už od prvních minut vidět převaha domácích. Buldoci byli rychlejší na bruslích, agilnější v dobývání puku a odvážnější v individuálních průnicích do obraného pásma hostí.
Svoji převahu vyjádřili gólově už v 9. minutě brankou Pražáka a o pět minut později brankou Václava Peka.
Ke konci třetiny se na ledě začalo jiskřit. Nejprve při faulu sedlčanských a následně po šťouchanci, který uštědřil jeden z Buldoků hostujícímu gólmanovi.
Do kabin se šlo za stavu 2:0 hlavně díky několika pěkným zákrokům brankáře Sedlčan.
O přestávkový program se postaraly svými sestavami malé krasobruslařky, jejichž výkon a snahu obecenstvo odměnilo aplausem.

Ve druhé třetině převaha Buldoků ještě narostla. Hned v jejím úvodu Suchan zvýšil na 3:0. Další branka do sítě hostí následovala v 11. minutě. V 16. minutě pak zvýšil Mareček na 5:0.
V prvních sekundách třetí třetiny se Sedlčanům podařilo vsítit čestný gól, ale to bylo vše, co do konce zápasu předvedli.
Nenašli vůbec recept na hru Buldoků, která spojovala tvrdost, přímočarost i kombinační dovednosti.
Buldoci šli několikrát do oslabení, ale na ledě to nebylo vidět. Naopak to byli neratovičtí hokejisté, kdo dominoval ledu i s menším počtem hráčů.
Gólem v oslabení se blýskl Rak a ve 12. minutě pak přidali Buldoci sedmou branku do sítě Sedlčan.
Sedlčanským už občas ujížděli nervy a ani Buldoci nešli pro ránu daleko.
Několika rodícím se bitkám zabránila rozhodčí a potvrdila, že žena v soudcovském dokáže hokejisty umravnit.
Buldoci několikrát sahali po osmé brance, ale brankář hostí byl proti.
Zápas skončil jasnou výhrou HC Buldoci Neratovice 7:1 a nadšení fanoušci se rozprchli oslavovat vítězství neratovického týmu do místních hospůdek a barů.
Buldoci se v tabulce soutěže vyhoupli už na druhé místo za favorizovaný Králův Dvůr.

Související články

Back to top button