Sport

Mlékojedští fotbalisté si ze Záryb přivezli další výhru

Pro nepřízeň počasí odložený březnový zápas 14. kola mezi týmy TJ Start Mlékojedy a Sokol Záryby B pro sebe ve slunečnou sváteční středu 8. května rozhodli fotbalisté z neratovické čtvrti na pravém břehu Labe.
Mlékojedští překvapili počátečním náporem, kdy měl čerstvě sedmadvacetiletý Vlach dvě slibné šance. Jaroslav Hejsek si pak vychutnal dva bránící hráče Záryb a jeho tečovaná střela skončila v zárybské síti.
Radost z vedení ale mohla hostujícím Mlékojedům zkazit penalta za faul ve vápně, jejíž exekuce se ujal brankář domácích. Luboš Němec v brance Mlékojed ale udržel čisté konto.
Po chybě zárybských se pak k centru dostal Martin Měřička, parádně našel Hejska a ten hlavou navýšil vedení Mlékojed.
Poločas se pak dohrál bez větších šancí na obou stranách.
Do druhého poločasu vstoupila sestava Záryb mnohem aktivněji. Po nepozornosti hostujících obránců přišla branka hlavou.
Domácí Záryby gól povzbudil. Hostující Šimák v obraném zákroku nastřelil konstrukci vlastní branky. Skrumáže ve velkém vápně řešil Němec nebo se střely odrážely od hostujících obránců.
Ač ve vzduchu visela vyrovnávací branka, pojistku vedení svého týmu si mohl připsat Matucha. Jeho střela však zacinkala pouze na tyč.
Nápor Zárybských sílil, jejich centry či přihrávky za obranu byly stále nebezpečnější. Několik vyložených šance jim „vypracovaly“ svými chybami také hráči Mlékojed, které zachraňovala pouze nemohoucnost soupeře při koncovce.
Trest tak na sebe nenechal dlouho čekat. Rychlý brejk po ose Toman, Gerencsery škončil brankou druhého jmenovaného.
Úsilí domácích o bod za remízu zmrazil znovu Gerencsery, když si pohrál s pěti hráči včetně gólmana a střílel do prázdné branky.
Do konce zápasu se toho až na několik ostřejších zákroků moc nestalo. Hostující Mlékojedy si odvážejí tři body za produktivitu v útoku.
Příští utkání se postaví mlékojedským fotbalistům v neratovickém derby Lobkovice B. Zápas se hraje v neděli 12. května na hřišti Lobkovic od 17 hodin.
 
Sokol Záryby „B“ – TJ START Mlékojedy 1:4 (0:2)
Branky M: Hejsek 2, Gerencsery 2.
 

Související články

Back to top button