Sport

Od „hratelného“ soupeře z Byšic inkasovaly Mlékojedy pět branek

Na hodně tvrdém a rozbitém trávníku přivítali Byšičtí mlékojedský Start. V hostující sestavě se překvapivě objevil matador Rybák a hostující novic Jaroslav Hádek. Na domácí straně nastoupili dva borci z bétřídního áčka.
O začátku bylo jasné, že domácí budou rychlejším a běhavějším týmem. Dlouho je ale mlékojedští tzv. drželi na uzdě.
Díky chybě v rozehrávce a navazujícím chybám Mlékojed se Byšice ujaly vedení ve 24. minutě. Špatný balón směrem dopředu, nedostoupení útočníka, snadný centr a nezachycený náběh na zadní tyč. Zakončení do prázdné branky. O minutu později bylo ale vyrovnáno. Nákop brankáře Němce, přesný pas Gerencseryho a pohotové zakončení Pavla Tomana.
Do přestávky se hrálo vyrovnaně s minimem šancí na obou stranách.
Po pauze přišla ledová sprcha pro hosty ve formě vlastního gólu, a to už ve 47. minutě. Nepříjemný střílený centr z útočné pravé strany si do vlastní sítě srazil Sláva Rybák. Odpověď přišla relativně brzo, v 54. minutě nádherně vybídl Želan Željazkov ke skórování znovu Pavla Tomana, ten obešel dva bránící hráče a umístěnou ranou pokořil golmana i podruhé.
Poté se hrálo spíše jen mezi vápny, ale domácí byli přeci jen nebezpečnější a dravější do zakončení.
Zlomovým okamžikem utkání byla 64. minuta. Brankář Němec špatně vyhodnotil centrovaný balón a zadarmo tak daroval vedení opět domácím.
Hosté se vrhli do útoku a v jejich obraně se objevovala větší a větší okénka. Stoperská dvojice přestávala stíhat. Po jednom z jejich selhání padla další branka do sítě Mlékojed. Nezachycené naběhnutí do vápna středem, následoval centr ze strany, dosti nevybíravě sražený bránící Hádek, odražený míč a zakončení z malého vápna.
Pak už se utkání dohrávalo jenom z povinnosti. Byšice prostřídali sestavu, další dravé mládí na hřišti. Mlékojedská obrana byla přetížená. Dostatek příležitostí na několikeré zvýšení vedení, ale ujala se jen jedna. Střela z bezprostřední vzdálenosti mezi nohy smolaře Němce.
Hratelný soupeř se kterým měly fotbalisté z Mexica bodovat, místo toho potupných pět branek. Díky chybám a osobním selháním se Mlékojedy vracely domů z pořádným nášupem.
Příští týden se doma v neděli 15. září snad „chytí“ proti Všetatům. Utkání začíná tradičně v 10:15.
 
TJ Vitana Byšice „B“ – TJ START Mlékojedy 5:2 (1:1)
Branky M: Pavel Toman 2.
Sestava Mlékojed: Němec – Željazkov, Rybák, Matucha, Toman Jaroslav – Němeček, Dulík ©, Hejsek, Hádek – Gerencsery, Toman Pavel. Střídal: Vlach.

Související články

Back to top button