Sport

Buldoci včera smetli z ledu mladý tým HC VELC Žilina

Hokejový zápas mezi domácími HC Buldoci Neratovice a hostujícími HC VELC Žilina měl až dojemný úvod o dvou dějstvích.
V tom první klub připomněl tři generace hokejové rodiny Veselých. Jaroslav Veselý nejmladší je obráncem Buldoků, jeho otec i dědeček stejného jména jsou jejich věrní fanoušci a také bývalí hokejisté.
Jaroslav Veselý nejstarší začínal s hokejem v Chomutově, odkud odešel do Dukly Kbely, aby později na dlouhá léta zakotvil v Neratovicích jakožto trenér. Prostřední z Jardů Veselých začínal v Neratovicích, hrál za Poldi Kladno a na vojně pak za Duklu Pardubice.
Jaroslav Veselý starší také mimořádně za Buldoky nastoupil do včerejšího utkání.
Po té následovalo poděkování žáků bruslení Martinovi Chabadovi v podobě buldočí hymny, kterou dostal spolu s velkým plyšovým maskotem zarámovanou. Vše spunktovaly učitelky ZŠ Ing. M. Plesingera-Božinova Ivana Čiháková a Kateřina Chalupová.
Po této předehře už přišlo na řadu samotné utkání.
Úvod zápasu byl opticky vyrovnaný, což někteří diváci přisuzovali Filmovému plesu, který se konal den předtím. Trenér Chabada to však považuje za optický klam, naopak byl spokojen s tím, jak Buldoci dokázali eliminovat snahy mladých technických hráčů Žiliny zejména po křídlech.
Brzy ale už bylo stále menších pochyb o tom, kdo je pánem na ledě. V 6. minutě se ve vlastním oslabení dostal do úniku Jakub Mareček a s přehledem zavěsil vedoucí branku Buldoků.
Pak ještě brankář David Šilhavý zneškodnil dvě šance soupeře a v 9. minutě se mohli Buldoci opět radovat nebýt výborného zákroku soupeřova brankáře. Ve 13. minutě se publikum radovalo předčasně, neboť gól Buldoků padl až po odpískání posunuté branky.
V 16. minutě Buldoci rychle využili přesilovku a brankou Lukáše Pokory se ujali vedení 2:0. V 18. minutě vypálil Jaroslav Veselý, ale prudká střela těsně minula branku. Krátce na to skončil v brance Žiliny místo puku Lukáš Pokora. Ten samý hráč měl na konci třetiny další dobrou šanci, která ale brankou neskončila.
Druhá třetina začala hned dvěma brankami. V první minutě skóroval David Macek a ve druhé minutě Lukáš Pokora. A bylo to 4:0.
Hra Buldoků ztratila systém, což umožnilo šance Žiliny. Všechny ale výtečně zlikvidoval David Šilhavý v brance Buldoků.
V 10. minutě Buldoci zvýšili na 5:0. Po sérii dorážek se nakonec trefil krásně do šibenice Michal Pražák.
Hned minutu na to šli Buldoci bránit svého brankáře po té, co do něj soupeřův hráč najel. Po bitce se vylučovalo na obou stranách.
Ve 12. minutě se opět měnil stav utkání, a to na 6:0. Michal Pražák jel sám na brankáře, který ještě dokázal puk vyrazit, ale na dorážku Lukáše Pokory už nestačil.
Pak nedůsledné bránění na obou stranách dalo vyniknout brankářům. Došlo na další bitku, za kterou se opět trestalo na obou stranách.
V 17. minutě Buldoci zvýšili na 7:0 krásně umístěnou střelou Jardy Veselého od modré čáry.
Závěr třetiny byl ve znamení série šancí Buldoků na další zvýšení skóre, ale to se už nezměnilo.
Ke změně skóre došlo až v 11. minutě třetí třetiny, kdy Buldoci využili přesilovku. Trefil se hráč číslo 21 Jan Rejlek.
Ze zajímavých momentů pak třetí třetina nabídla pouze bitku před domácím kotlem. Po vulgárním gestu prostředníčkem na rozhodčího, byl hráč hostujícího týmu vyloučen do konce utkání.
Trenér Chabada byl s výkonem svých svěřenců spokojen. Výhrady měl pouze k části druhé třetiny, kdy hráči vypadli z herního systému a hra byla poněkud rozháraná. V této souvislosti ovšem vyzdvihl výkon brankáře Šilhavého, který udržel čisté konto, a efektivitu střelby.
Vyhlášený počet diváků byl 450, ačkoliv ochozy vypadaly plnější než při předchozím zápase, kdy bylo ohlášeno 480 diváků.
IMAG1249

Související články

Back to top button