Sport

V napínavém utkání HC Buldoci Neratovice porazili Příbram 7:4

Sobotní domácí zápas HC Buldoci Neratovice proti Příbrami nabídl fanouškům vcelku napínavou podívanou. Buldoci se ujali vedení už ve 4. minutě a po dalších 4 minutách to bylo už 2:0.
Fanoušci navyklí na sérii jasných domácích vítězství svých hokejistů jakoby předjímali hladký vývoj utkání.
Hráči Příbrami si ale nepřijeli do Neratovic pro debakl. Příbram využívala rychlosti svých hráčů a děr v obranném postavení neratovických zadáků k rychlým brejkům.
Z jednoho takového snížila ještě v první třetině na 2:1. Díky zásahu brankáře Řezníčka neproměnila Příbram samostatný nájezd.
Také ve druhé třetině nejprve skórovali Buldoci, konkrétně v 5. minutě Tomáš Rak.
Hrálo se poměrně tvrdě a rozhodčí trestal na obou stranách. Při dalším úniku Příbrami se puk odrazil od jedné a pak i od druhé tyčky.
V 17. minutě vstřelil po krásné kombinaci branku Lukáš Štukheil, a Buldoci vedli už 4:1. Obraz hry ale nebyl zdaleka tak jednoznačný jako skóre.
Příbram dokázala znovu snížit a druhá třetina skončila stejným poměrem branek jako ta první, když závar před Řezníčkovou svatyní neskončil gólem.
Na rozdíl od několika předchozích domácích utkání nešli Buldoci do třetí třetiny s rozhodujícím náskokem.
Poslední dějství začalo náznakem bitky před brankou domácích. Následovalo po jednom vyloučení na každé straně.
Teprve v 8. minutě se opět zavlnila branková síť, když Jakub Mareček blafákem překonal brankáře hostí.
Netrvalo dlouho a Lukáš Štukheil střelou z dálky z úhlu překvapil do té doby dobře chytajícího příbramského gólmana. Stav utkání byl 6:2.
Pak přišla opět vyloučení na obou stranách. Ve 13. minutě se nešťastně srazili dva neratovičtí hráči a Miloslav Sojka musel odstoupit ze zápasu se zraněným kolenem.
V 15. minutě Přibram snížila na 6:3.
Pak se na ledě opět jiskřilo. Po neodpískaném faulu na Luboše Střížka se vydal pomstít spoluhráče Radek Pšánský. Příbramský hráč ale výzvu k pěstnímu souboji ve stylu NHL nepřijal, a tak mstitele vyloučil rozhodčí do konce utkání.
Do konce zápasu nezbývaly už ani dvě minuty a Příbram z přesilovky snížila na 6:4. Aby příbramští vystupňovali svou snahu o vyrovnání, odvolal jejich trenér brankáře.
Domácí uklidnil až krátce před koncem Lukáš Pokora, který z vlastní poloviny trefil prázdnou bránu a uzavřel účet utkání na 7:4.
Pro diváky to byl zajímavý a napínavý zápas, kterému nechyběly góly, kombinace, ani tvrdé srážky.
Méně spokojený ale byl trenér Buldoků Martin Chabada. „Do utkání jsme nastoupili špatně. I když jsme vedli 2:0, mohli jsme klidně prohrávat 5:2 nebýt brankáře Řezníčka. Ten byl dnes určitě naším nejlepším hráčem.“
„Tři body jsou dobré, ale s výkonem mužstva nejsem spokojen, hlavně s přístupem. Nedrželi jsme osu, z čehož plynuly brejky soupeře. Od druhé třetiny jsem musel hru stáhnout na dvě lajny.“
V příštím zápase nastoupí HC Buldoci proti lídrovi soutěže Královu Dvoru v sobotu 13. prosince od 19:00 opět na neratovickém zimním stadionu.

Související články

Back to top button