Sport

FK Neratovice-Byškovice prohrály s Libiší na penalty

V neděli 12. dubna se sehrálo místní derby, kterému přihlíželo 356 diváků.
V 16. minutě přišla žlutá karta pro domácí tým. Na začátku se míče neustále nakopávaly a nic z toho nebylo. Hře neprospívala ani spousta faulů. První šance se objevily až ke konci prvního poločasu.
V poslední minutě první půle Neratovice konečně předvedly slušnou akci, ale ta skončila v ruce brankáře. Takže poločas skončil za stavu 0:0. A v dosavadním průběhu je to velmi vyrovnané. O trošičku lepší fotbal předváděla Libiš, ale skutečně jen o trošičku.
Hned na začátku druhé půle libišský hráč utekl domácí obraně, která mu však nakonec dokázala čistě vystavit stopku. V 53. minutě domácí střídali, ze hřiště odešel Josef Gabčo. Záhy na to střídali i hosté z Libiše.
Pak měl hostující tým poměrně dost šancí, bohužel pro ně byly všechny z ofsajdových pozic. Jinak se ve druhém poločase oba týmy prezentují podobnou hrou jako v tom prvním, tedy spousta faulů a minimum zajímavých příležitostí.
V 65. minutě opět střídal domácí tým, který evidentně potřeboval oživit hru.
V 73. minutě byli Neratovičtí v pokutovém území jasně faulováni, ale rozhodčí si toho nevšimli. Nervy ujely domácímu hráči Václavu Vorasickému, který shodil hostujícího hráče na zem, za což dostal žlutou kartu. O chvíli později domácí hráč nacentroval před bránu, ale jeho volný spoluhráč dobrou šanci spálil.
Na začátku poslední desetiminutovky střídali hosté. Ke konci zápasu hra Neratovic ožila, a tak si vytvořili poměrně dost šancí. Snažili se zápas strhnout na svou stranu. Místo gólu si ale vysloužili další žlutou kartu.
Zápas skončil bezbrankovou remízou a šlo se na penalty.
V těch nakonec zvítězila Libiš 8:7, které si z derby v Neratovicích odvezla 2 body, zatímco na domácí zbyl jen jeden.
Vojtěch Zmek

Od čtenářů

Články od našich čtenářů. Svůj článek můžete zaslat na clanky@neratoviny.cz

Související články

Back to top button