Sport

Start Mlékojedy doma rozdrtil Řepín 5:0

V poslední době docela oblíbený soupeř Mlékojed a po nedělní kanonádě se to potvrzuje. Mladý kádr (jak vidno, dorost se vážně vyplatí) s několika zkušenými hráci. Trocha obav, ale hned úvod napověděl, kdo bude diktovat tempo hry.
Domácí začali od podlahy a už v cca 5. minutě vedli. Odražený balón za velkým vápnem po standardní situaci skončil míč po nápřahu Hejska síti. Gólman měl zakrytý výhled a míč viděl nejspíš až na poslední chvíli.
Oběma strany předváděly aktivní hru, ale ta v případě Řepína většinou končila před vápnem, ačkoliv se dostal ke dvěma nebezpečným střelám.
Pak už ale otěže hry převzalo „Mexico“. Převahu Mlékojed potvrdil Jaroslav Hádek, když parádně skóroval přesnou křížnou střelou z rohu velkého vápna na zadní tyč.
O několik minut později Hádek opět pelášil po svojí pravé straně a mírně nepovedeným centrem zaskočil gólmana hostí. Padající míč se snesl opět na zadní tyč, i když tentokrát z mnohem větší výšky.
Za pár okamžiků se ten samý hráč mohl radovat z rychlého hatriku, ale svoje sólo nezakončil přesně. Další branku mohl vstřelit i „snajpr“ Gerencsery, ale místo kličky brankáři zasekl a vyčkával na podporu zálohy.
V přestávce mezi poločasy se výjimečně nestřídalo. Utkání pokračovalo jasně v režii domácích Mlékojed, které měly skvělý začátek poločasu. Po chytrém vysunutí od Pavla Tomana se do brejku se řítil Gerencsery a na dvakrát zakončoval do prázdné branky.
Hosté hromadně vystřídali. Nejspíš dali šanci hráčům, kteří toho obvykle moc nenahrají.
Pěkné akce střídala ještě hezčí. Mlékojedy si dovolovali stále více, i když někdy na úkor produktivity. Po narážečce s Jaroslavem Tomanem unikl aktivním Hádek po lajně, přesně zacentroval na Hejska, kterému stačilo na malém vápně jen nastavit svojí „placku“. Stav utkání byl 5:0.
Zápas dostal charakter exhibice Mlékojed. Při ní další tutovky spálili postupně Gerencsery, Jan Hnaš a dosáhnout hatriku opakovaně „odmítl“ Hádek.
Pro domácí to bylo hodně povedené utkání, i když nutno dodat, že to bylo i díky slabému výkonu soupeře. Konečný brankový rozdíl mohl být klidně i dvojciferný. Luboš Němec vychytal svoje první letošní čisté konto a mužstvo si vylepšilo skóre.
Mlékojedy poskočily v tabulce na pátou příčku, Řepín zůstává desátý. Příští zápas Start Mlékojedy odehraje znovu na svém pažitu, a to 27. října 2013 od 10:15. Soupeřem jim bude Velký Borek „B“.
 
TJ START Mlékojedy – TJ Řepín „B“ 5:0 (2:0)
Branky: 2 Hádek Jaroslav, 2 Hejsek Jaroslav, Gerencsery Lukáš.
Sestava M: Němec – Željazkov, Šťastný, Nový, Hnaš – Hádek, Dulík ©, Hejsek, Matucha – Gerencsery, Toman Pavel.
Střídali: Němeček, Toman Jaroslav.

Související články

Back to top button