Sport

Karatisté SK Shotokan Neratovice to opět dokázali

V sobotu 5. října 2013 v časných ranní hodinách začalo ve sportovní hale Štěrboholy II. kolo Národního poháru JKA (Asociace japonského karate) mládeže. Tato soutěž je považována za kvalifikaci na Mistroství České republiky a neratovický SK Shotokan pod vedením senseie Zbyška Petržílka se bil jako divoký tygr.
Celkem se soutěžilo ve třech kategoriích rozdělených podle věku a samozřejmě na chlapce a dívky, tím pádem je jich vlastně šest. Bodovaná místa jsou od prvního až po osmé a konkurence je velice tvrdá.
Zápasí se ve třech disciplínách kata (stínový způsob boje s několika imaginárními soupeři, má přesně daný obsah, frázování a délku), kumite (zápas) a kata tým (stejnou katu cvičí tři bojovníci najednou a ukazují tak dokonalou synchronizaci).
V první kategorii mini žákyně za Shotokan závodila Andrea Červencová a v Kata vybojovala 7. místo a v kumite krásné 6. místo. Nesmíme opomenout, že toto byly její teprve druhé závody.
V druhé kategorii s názvem mini žáci soutěžil Pavel Hurdálek, Matěj Fabián a Daniel Havlíček. Pavel Hurdálek získal v katách 4. místo a v kumite 3. místo. Matěj Fabián byl v kata 6. a v kumite 5.; Daniel Havlíček obsadil v kata 6. a v kumite 5. místo; Daniel Havlíček byl 8. v pořadí v kumite.
V kategorii mladší žákyně soutěžily Aneta Zítková a Julie Grosmanová. Aneta v kata získala 2. místo a Julie 7., v kumite byla Julie na 3. místě a Aneta na 5. místě. Kata tým ve složení Aneta Zítková, Julie Grosmanová a Barbora Mašková dokonce zvítězil.
V kategorii mladší žáci soutěžili David Skřivánek, Jakub Drápalík, Jan Šimon, Adam Kříž. David byl v kata 2. a hned na 3. místě ho následoval Kuba a za nimi na 6. se umístil Janek. V kumite skončil na 3. místě David, po něm na 4. Kuba a pak na 5. místě Adam, za ním na 7. místě Janek.
V kata týmech obsadil SK Shotokan Neratovice B 1. místo ve složení David Skřivánek, Jakub Drápalík a Adam Kříž. SK Shotokan Neratovice A, kde závodili Dan Rudský, Míša Kalina a Janek Šimon, pak skončil místě šestém.
Za starší žákyně závodili Kateřina Walderová, Eliška Hurdálková, Anna Dolanská a Natálie Staňková. Kačka získala 1. místo v kata, Eliška 5. a Anna 6. místo. V kumite byla Eliška na 6., Anna na 7. a Natálka na pěkném 8. místě.
V kata týmech dívky vybojovaly 2. místo. Složení týmu bylo Eliška Hurdálková, Anna Dolanská a Kačka Walderová.
Poslední kategorií byli starší žáci, kteří se parádně umístili v kumite. Honza Průša získal 2. místo a Ondra Kettner 6. místo.
Chválu si zaslouží i ostatní závodníci, kteří se za Neratovice bili: Ondra Pavlín, Ferda Čermák, Tien Nguyen a další.

Související články

Back to top button