Sport

Fotbalisté áčka FK Neratovice-Byškovice budou hrát domácí zápasy nově v sobotu od 10:15

Sobota 10:15, tradiční čas, který byl s neratovickým fotbalem spjatý už za dob, kdy se na pažitu hrála druhá liga, se opět vrací. Neratovické vedení se rozhodlo pro změnu hracího času především kvůli možnosti posilovat B tým hráči áčka. Souvisí s tím i změna u B týmu, který bude k domácím zápasům nově nastupovat v neděli od 17:00.
„Abychom zajistili kontinuitu a hráčskou vytíženost, byli jsme nuceni přehodit hrací dny našich dospělých týmů. Když hrálo béčko dříve než A tým, nechtěli jsme riskovat potenciální zranění lidí, kteří měli jít hrát v neděli za první tým,“ vysvětluje důvody změny Vladimír Kaňka, předseda fotbalového klubu FK Neratovice-Byškovice.
Kromě čistě praktických důvodů se chce neratovický klub také změnou času vrátit ke kořenům a odkázat na bohatou minulost spojenou s druhou ligou či ČFL. „Chceme tímto krokem také ukázat na velké úspěchy, které náš klub zažil v minulých dekádách, na něž bychom rádi navázali,“ vyčítá dále důvody změny Kaňka.
První duel tak áčko odehraje již zítra, 20. 8. 2016 od 10:15 na stadionu v Neratovicích proti Úvalům a bude se tak snažit odčinit porážku z prvního kola ze hřiště Brozan (1:2). B tým k prvnímu duelu nastoupí proti rezervě třetiligových Benátek nad Jizerou první zářijový víkend v neděli 4. 9. 2016 od 17:00.

Související články

Back to top button