Sport

FK Neratovice-Byškovice porazily předposlední AFK Loko Chomutov až na penalty

Zápasu FK Neratovice-Byškovice proti AFK Loko Chomutov přihlíželo 106 diváků. Soupeř domácích, kteří jsou na pátém místě, jsou na samém chvostu tabulky na předposledním 15. místě. Naši borci tak bylo možné považovat za favority zápasu.
První poločas byl ale vyrovnaný, hrálo se nahoru a pak zase dolu. První střelu na bránu už ve 2. minutě zaznamenal neratovický hráč číslo 7 Jiří Chrdle.
Krátce po té obrovskou šanci neproměnil hostující útočník. V 17. minutě měli hosté další velkou šanci, když se útočník prokličkoval až před gólmana domácích, ale na poslední chvíli mu obránce míč odkopl.
Obrana domácích dnes úplně nefungovala. V další minutě šli hráči Chomutova 3 na 1, ale naštěstí pro Neratovice se hráči nedomluvili a míč skončil v autu. Během pár okamžiků obdržel hostující hráč s číslem 8 David Čonka žlutou kartu.
Hned na to Jiří Chrdle ukázal svoji kopací techniku krásnou střelou, se kterou měl gólman hostí nemalé potíže.
V 35. minutě se domácí tým dostali do vedení po centru Josefa Kozáka a zakončení Jiřího Chrdleho, na které už brankář nedosáhl.
V 37. minutě trefil domácí kapitán Robert Kokoška břevno. Další brance domácích zabránil hráč Chomutova až odhlavičkováním míče z brankové čáry.
Přišla další žlutá karta tentokrát pro domácího hráče, kterým byl s číslem 18 Dominik Dzimko. Ve 43. minutě se hráči domácích ocitli v gólové šanci, kterou až moc překombinovali, a tak z toho nebylo nic. Tím skončil 1. poločas.
V poločasu během přestávky se upeklo jedno střídání. Dominika Dzimka nahradil David Vajner.
Ve 2. poločase šli 2 hráči Neratovic sami na brankáře, ale byla z toho jen střela vedle. V 53. minutě obdržel hostující hráč Patrik žlutou kartu. Pak hosté střídali.
Domácí útočník Josef Kozák pak neuspěl pokusem z dálky. Pak opět došlo ke střídání u hostů, ale i u domácích. Jiří Chrdle byl nahrazen Josefem Gabčem, který hned po svém příchodu na hřiště přihrával do velké šance.
Zdá se, že Neratovice preferují barcelonský styl hry ,,nahrávka až do prázdné“, protože i další příležitost skončila tím, že byla až moc překombinovaná. V 76. minutě hostující útočník vystřelil z velké dálky pěknou střelu k tyči.
Pak přišla na řadu série žlutých karet na obou stranách.
Domácím jakoby už ke konci zápasu docházely síly, čehož hosté v 87. minutě využili ke vstřelení vyrovnávací branky. Tlaku neratovického mužstva dokázali hosté odolat i přes tříminutové nastavení, a tak došlo na penalty.
V penaltovém rozstřelu byli nakonec úspěšnější domácí, když rozhodující pokutový kop na 4:3 proměnil Josef Gabčo. Hosté si tak z Neratovic odvezli pro ně cenný bod za prohru na penalty.
Vojtěch Zmek
ScreenShot299
ScreenShot298

Od čtenářů

Články od našich čtenářů. Svůj článek můžete zaslat na clanky@neratoviny.cz

Související články

Back to top button