Politika

Pirátský autobus budoucnosti přijede do Neratovic v neděli 20. září

V neděli 20. září přijede do Neratovic pirátský autobus budoucnosti plný moderních technologií, které si budete moci vyzkoušet.

V autobuse najdete 3D tiskárnu, na které si vyrobíte kolečka do nákupních vozíků z přírodního PLA vlákna – filomenu. Na ukázku s sebou Piráti přivezou i další výrobky. V době koronakrize Piráti vyráběli součásti k ochranných štítům právě 3D tiskem.

Další technologií v autobusu jsou 3D pera, se kterými si děti i dospělí budou moci vyzkoušet 3D malování a kreativní tvorbu.

Dále zde bude ukázka rychlého nabíjení powerbanky pomocí solárních kolektorů.

K vidění bude též revoluční květináč Air Pot, který zajišťuje dostatečný přísun kyslíku ke kořenům rostlin a je osvětlen 40W žárovkou LEDs životností 4 000 hodin.

Těšit se můžete také na virtuální realitu, kde si vyberete prostředí, ve kterém se budete virtuálně pohybovat.

Další technologickou atrakcí je představení dronu DJI Mavic Air Fly More Combo. Jde o malý, skládací dron vybavený 4K kamerou umístěnou na tříosém stabilizátoru. Má výkonný senzorový systém FlightAutonomy 2.0, takže umí létat i sám, ale lze jej ovládat i pomocí vysílače, mobilního telefonu nebo pomocí gest.

Všechny ukázky nejmodernějších technologií budou k vidění v neděli 20. září od 15:30 do 17:00 před Společenským domem na náměstí Republiky v Neratovicích.

Už od 14 hodin zde ale bude skákací pirátská loď a bubliny pro děti. Dětský karneval a opékání buřtů pořadatelé kvůli rostoucímu počtu nakažených v Neratovicích ruší, ale odpolední koncert pořadatelé nezrušili.

Související články

Back to top button