Politika

Babišova návštěva Neratovic vzbudila minimální zájem

Dnes dopoledne Neratovice v rámci své předvolební kampaně navštívil majitel hnutí ANO Andrej Babiš. Před Společenským domem ANO rozložilo svůj stánek, kde Babiš rozdával a podepisoval knihu neznámých autorů „O čem sním, když náhodou spím“.

Stánek vydržel zhruba hodinu, během které se u stánku zastavilo zhruba 30 lidí, z části náhodných kolemjdoucích, několik příznivců i odpůrců, ale také zvědavců.

„Nevěděla jsem, že tady bude Babiš. Knížku jsem si vzala, aby mi to manžel věřil, ale nechápu, jak ho může někdo volit,“ řekla Neratovinám náhodná kolemjdoucí.

Další z návštěvníků, který se u stánku zastavil na delší dobu, nám řekl: „Přišel jsem se podívat ze zvědavosti. Koukal jsem do té knihy na kapitolu o dálnicích, ale jsou to prázdné řeči, tak uvidím, co se píše ve zbytku té knihy.“

Jeden z odpůrců zase kritizoval Babiše za nízké mzdy v jeho firmách: „Ve Vodňanských drůbežárnách platí nabízí hrubou mzdu 12 500 Kč za práci v chladném prostředí. Za směnný provoz v jiné z jeho firem zas 13 500 Kč. To se pak bohatne.“

Našli se ale i příznivci. Jeden z nich se Neratovinám svěřil, že má Babiše rád už od povodní v roce 2002 z doby, kdy byl krátce vlastníkem Spolany.
Na náměstí jsme před jedním z obchodů také narazili na ceduli tematicky inspirovanou návštěvou bývalého ministra financí.

Související články

Back to top button