Kultura

Sobotní hlukové večírky v neratovické nádražce pokračují: Bumfrang3, Kurac, Proti všem – 30. května

Letošní sezónu koncertů v neratovické restauraci U Nádraží odstartoval 24. 4. koncert stonerrockových Argonaut z Hradce Králové, které podpořilo z jedné třetiny místní noiserockové trio NoArtist.
Z hlediska hudebních kvalit to byl start více než důstojný. Jediné, co by se snad mohlo trochu zlepšit, je divácká návštěvnost (která ovšem také nebyla nijak zlá).
Šance k tomu bude v sobotu 30. 5., kdy série nádražních koncertů pokračuje vystoupením dalších tří kapel.
Místní barvy bude hájit opět kapela z pořádajícího labelu Sakraphon. Tentokrát půjde o skupinu Bumfrang3 ze Všetat/Přívor. Bumfrang3 jsou kapelou historicky svázanou s dnes již kultovním (a bohužel už neexistujícím) prostorem byšického Starého mlýnu.
Na svém kontě mají 4 alba a mnoho odehraných koncertů. Jejich styl není zcela jednoduché zařadit. Pro zjednodušení lze použít škatulek noise rock, alternativní rock, psychedelic či spacerock.
Dalé vystoupí Proti všem z Brandýsa nad Labem hrající acoustic-punk nebo přesněji „Vegan akustickej emo/punk postavenej na principech DIY“.
Posledními přespolními hosty budou Kurac. Původně brněnská, nyní pražská skupina se slezskými kořeny a balkánským názvem hrající skutečně brutální verzi noise rocku.
Kurac jsou relativně mladou skupinou. Jejich vystoupení však bývají dostatečně sebejistá a především mají, řečeno jazykem samotné kapely, „pořádné kulo“. To potvrzuje i nedávná nahrávka – split kazeta s další brněnskou skupinou Vlněna, kterou Kurac jistě přivezou s sebou. Takže je to jasné. 30. 5. dupejte na koncert!
Koncert začíná v 19:00, konec bude přizpůsoben snaze nenarušovat noční klid ve městě a přizpůsobit se přespolním návštěvníkům, kteří chtějí stihnout poslední vlakové spoje z Neratovic. Vstupné bude 100 Kč.
Událost na facebooku
nádražka

Související články

Back to top button