Politika

Anna Spěváčková ode dneška není členkou Strany zelených

Dnešní zasedání republikové rady Strany zelených rozhodovalo o vyloučení dlouholeté výrazné postavy neratovické komunální politiky Anny Spěváčkové ze své strany. Důvodem pro vyloučení je její aktivní veřejná podpora fašistické strany Národní demokracie v čelem s popíračem holokaustu Adamem Bartošem.
Po té, co se ani potřetí nedostavila na projednávání svého případu, odhlasovala Republiková rada Strany zelených její vyloučení. Pro hlasovalo 19 členů, nikdo nehlasoval proti a 7 se zdrželo hlasování.

„Je to jasný vzkaz příznivcům Strany zelených z Neratovicka, kteří uvažují o členství v SZ, že se nemusí bát toho, že by byli nařčeni ze sympatií k pravicovému extremismu,“ uvedl Jan Cemper, který návrh ÚRK Strany zelených podal.

V odůvodnění se píše:

„Anna Spěváčková aktivně podporuje aktivity Národní demokracie, Bloku proti islámu, hnutí D.O.S.T a dalších organizací a zve na demonstrace, pořádaných těmito organizacemi. Reálné cíle Národní demokracie a BPI, které jsou veřejně známé, jsou zcela v rozporu s programovými cíli Strany zelených i s Listinou základních práv a svobod, zejména čl. 15, odst. 1, dále pak s článkem 16, odst. 1 a pravděpodobně i s článkem 43, které jsou vyjádřeny nejen v samotném politickém programu, volebních programech, ale také dalších dokumentech.“

Související články

Back to top button