Kultura

Neratovický minikvíz ⑧: Správné odpovědi

V neděli 28. června jsme zveřejnili otázky osmého neratovického minikvízu, v němž jste mohli vyhrát vysavač do auta značky Aroso, který do soutěže věnoval Radoslav Kletečka.

Nyní přinášíme správné odpovědi na všechny čtyři otázky, na které jsme se v kvízu ptali.

Otázka 1: Který vodní tok tvoří část severní hranice území města Neratovice? 

Jak vidíte na obrázku, řeka Labe severní hranici města Neratovice netvoří, nýbrž protíná. Tvoří jej však na pravém břehu Labe Košátecký potok. 80 % soutěžících odpovědělo nesprávně, že řeka Labe, správně odpovědělo jen 8 % soutěžících.

Správná odpověď: Košátecký potok


Otázka 2: Aby zastupitelstvo města Neratovice schválilo usnesení, musí pro něj hlasovat

Usnesení zastupitelstva obce není schvalováno většinou přítomných zastupitelů, ale většinou všech zastupitelů. Jelikož Zastupitelstvo města Neratovice má 21 zastupitelů, je třeba hlas alespoň 11 z nich, aby bylo usnesení schváleno. Nepřítomní zastupitelé samozřejmě hlasovat nemohou.

Správná odpověď: alespoň 11 přítomných zastupitelů


Otázka 3: V jakém geomorfologickém subsystému se nacházejí Neratovice?

Z nabízených možností je pouze Hercynská pohoří existující název geomorfologického subsystému a právě v něm se nacházejí i Neratovice. Správně na otázku odpovědělo 27 % soutěžících. 61,5 % soutěžících vsadilo na Labskou kotlinu a 11,5 % soutěžících dokonce na Spolanskou vrchovinu. Pouze Pohoří Miluji nezaškrtl nikdo.

Správná odpověď: Hercynská pohoří


Otázka 4: Kolik fotbalových klubů působí v Neratovicích?

V Neratovicích působí FK Neratovice-Byškovice, FC Lobkovice, TJ Start Mlékojedy a SK Roma Neratovice – tedy celkem 4 fotbalové kluby.

Správnou odpověď uvedlo pouze 11,5 % soutěžících. Více než polovina soutěžících jeden z těchto klubů zapomněla započítat.

Správná odpověď: 4


Na další minikvíz se můžete těšit již brzy …

Související články

Back to top button