Kultura

Neratovický minikvíz ⑦: Správné odpovědi

V neděli 14. června jsme zveřejnili otázky sedmého neratovického minikvízu, v němž jste mohli vyhrát dvě vstupenky na filmové představení v Divadle Za plotem v pražských Bohnicích.

Nyní přinášíme správné odpovědi na všechny čtyři otázky, na které jsme se v kvízu ptali.

Otázka 1: Jaká budova, která se má v Neratovicích stavět, je na obrázku?

Na obrázku není budoucí neratovická poliklinika, ani přístavba Domu kněžny Emmy, ale nový pavilon 2. základní školy, nýbrž katolický kostel, který má stát u Vojtěcha. 85 % soutěžících odpovědělo na tuto otázku správně.

Správná odpověď: Katolický kostel


Otázka 2: Ve kterém roce byl v Neratovicích zasazen Strom republiky?

Okrasná jabloň před budovou Základní umělecké školy byla vysazena dětmi účastnícími se Noci s Andersenem 30. 3. 2018 na oslavu výročí 100 let od vzniku Československé republiky.

Správná odpověď: 2018


Otázka 3: Který kandidát získal nejvíce hlasů v komunálních volbách v Neratovicích od roku 1994 (včetně)?

V roce 1994 získal lídr kandidátky ODS Jiří Juda 2 613 hlasů. Tomáš Roith získal v témže roce na kandidátce ODA 1820 hlasů, zatímco Vladimír Čermák získal na kandidátce KSČM 1 487 hlasů. Díky na dnešní poměry vysoké volební účasti 52,5 % získali lídři prvních třech stran vysoký počet hlasů. Současný starosta Roman Kroužecký získal v posledních volbách 711 hlasů.

Správná odpověď: Jiří Juda


Otázka 4: Jaká je přibližná vzdálenost nejzápadnějšího a nejvýchodnějšího místa Neratovic?

Od západního okraje Korycan do nejvýchodnějšího místa Mlékojed, které sahá až k okraji Tišic, měří Neratovice přes 8,5 km.

Správná odpověď: 8,5 km


Na další minikvíz se můžete těšit již brzy …

Související články

Back to top button