Kultura

Kanaďan Oldseed zahraje v neděli 5. října ve Mlýně

V roce 2012 jsme spolu se Silver Rocket pořádali koncert Scotta Kellyho v Liběchovské kapli. Předskokana mu dělal tichý, introvertní chlápek z Kanady, vystupující pod jménem Oldseed. Ten se nám zalíbil natolik, že jsme se rozhodli mu udělat další koncert, až bude Čechami v budoucnu opět projíždět. A ten čas nastal právě nyní.
V říjnu zde odehraje pět koncertů a Neratovice navštíví jako první, v neděli 5. října. Po velice dobré zkušenosti s koncertem New Doga v restauraci Mlýn, jsme se pro toto místo rozhodli i tentokrát.
Oldseed, pravým jménem Craig Bjerring, vytváří velice osobní písně, které jsou upřímné a svým způsobem jednoduché. Žádná zbytečná omáčka kolem ani prvoplánová, rádoby zajímavá nesrozumitelnost, ale na dřeň obnažené písně a výpovědi.
Craigovy texty jsou intimní a odhalují silné emoce, které se zdají měkké jako lilie a občas propuknou v krásný hněv. Tato dynamika je neustále přítomna, avšak ne vždy k tomuto vrcholu píseň dospěje. To vytváří zvláštní napětí a poutá posluchačovu pozornost.
Pokud se také chcete nechat upoutat, Oldseed i my vás první říjnovou neděli v restauraci Mlýn rádi uvidíme. Začínáme po půl osmé a vstupné bude dobrovolné. Těšíme se.
http://sakraphon.cz
Událost na facebooku

oldseedA3

Související články

Back to top button